Sirene Sale Nijmegen: september

Elke eerste maandag van de maand – vanaf het moment dat de sirenes loeien om 12.00 uur – kun je bij een Nijmeegs podium een toegangskaart met korting kopen. LUX en Stadsschouwburg & De Vereeniging kiezen maandelijks een voorstelling voor jou uit. Deze maand zijn dat:


DO 12 + VR 13 SEP IN DE LINDENBERG
ERIK VAN MUISWINKEL – BUIGT ALLEN MEE VOOR DRS. P (TRY-OUT)

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige. De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Heinz Polzer schreef een reeks fascinerende boeken en honderden krankzinnige - en muzikaal altijd verrassende – liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.


Foto: Rudolphi Producties - Het Debuut, door Diederick Bulstra

ZA 28 SEP IN LUX
RUDOLPHI PRODUCTIES – HET DEBUUT

Het Debuut is niet meer weg te denken uit het theaterlandschap. Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. Ze nemen je in drie verschillende voorstellingen mee in hun belevingswereld. Ze raken, vertederen, verontrusten en schudden je wakker. Deze avond zie je de drie voorstellingen die geselecteerd zijn voor Het Debuut 2019: Caro Derkx – Me, Myself and Sir Roger Scruton, Arber Aliaj – De zoektocht naar schoonheid en Kathlyn Wuyts – Vaste Grond.
 

ZO 29 SEP IN DE VEREENIGING
DE FAMILIE DECIBEL (6+)

Iedereen kan muziek maken. Om dat te bewijzen kreeg Micha Wertheim opdracht van de educatieve dienst om Cello te leren spelen.  Prima plan toch? Tot Micha met een levensgevaarlijke zaag het podium op komt en alles anders loopt dan gedacht…. Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Micha Wertheim met illustraties van Cristina Garcia Martin. 

 

Kaartje kopen?

Tot dinsdag 3 september 12.00 uur kun je voor deze voorstellingen voor een gereduceerd tarief kaarten kopen. Bij de Lindenberg betaal je €10,00 voor een kaartje en bij LUX en de Schouwburg & De Vereeniging krijg je 50% korting op de entreeprijs. De kaarten voor de Sirene Sale-voorstellingen zijn te koop via de website en aan de kassa bij het desbetreffende theater van maandag 2 september 12.00 uur tot dinsdag 3 september 12.00 uur.

https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/
https://www.lux-nijmegen.nl/
https://www.delindenberg.com/

 

Dit vind je misschien ook leuk