Sirene Sale juni

Op de eerste maandag van de maand, als de sirenes om 12.00 uur loeien, krijg je een dag lang korting op voorstellingen in de grote podia van Nijmegen: LUX, De Lindenberg, de Stadsschouwburg en/of De Vereeniging! De Sirene Sale van juni geeft je 50% korting op twee afstudeervoorstellingen van ArtEZ: theater in De Lindenberg en dans in LUX.

ArtEZ finals | afstudeervoorstelling lichting 2019
MORPH - of ik werd nagefloten door een beek

woe 19 juni  | 20.30 uur | De Lindenberg

De klassieke oudheid is back in the game! Een politicus speecht in - matig - Latijn, een boek over Griekse mythen is een bestseller en de tempels van het oude Athene scoren ster na ster op Tripadvisor. MORPH is een afstudeervoorstelling waarin 10 verre afstammelingen van de Olympische goden zich buigen over zonnewagens, drakentanden, het teruggrijpen naar vervlogen tijden, seksschandalen en de onontkoombaarheid van verandering:

"Temidden van al dit nostalgische geweld gaan ook wij terug. Écht terug. Naar de Oorsprong. Via 'De Metamorphosen' van Ovidius - dé bestseller van het Romeinse Rijk- kijken we naar de oorsprong van de wereld die ons omringt. Naar hoe we metamorfoseerden van centaurs tot genderfluïde ZZP-flexitariërs. Naar de oorsprong van een draaideur, de weerman, je vulva, 3D-printers en zwarte gaten. Naar wat ten onder ging en wat voor eeuwig lijkt te bestaan."
 

ArtEZ Bachelor of Dance – Eindvoorstelling dans
Do 27 juni | 20:30 uur | LUX 

Een nieuwe generatie danskunstenaars van ArtEZ Bachelor of Dance, met een geheel eigen signatuur. Je ziet de studenten vanavond in werk van Caroline Finn, Ann van den Broek, Amos Ben-Tal en Sjoerd Vreugdenhil. Ook de eigenzinnige choreografen die (nieuw) werk maken voor deze eindvoorstelling zijn talentvol en divers.

 

Praktische informatie

Van maandag 3 juni 12.00 uur tot dinsdag 4 juni 12.00 uur zijn toegangskaarten voor de twee voorstellingen online te koop met 50% korting. Het aantal actiekaarten is beperkt, dus op = op!

Dit vind je misschien ook leuk