RAGweek Nijmegen wordt voor de 15e keer georganiseerd

De RAGweek is een jaarlijks terugkerende week waarin studenten zich in zetten voor het goede doel. Jaarlijks worden een nationaal en een internationaal goed doel gekozen. Afgelopen jaar is er meer dan €42.000,- opgehaald! Dit jaar wordt de RAGweek Nijmegen voor de vijftiende keer georganiseerd en wel van woensdag 9 tot en met woensdag 16 maart 2022. Er zal geld worden opgehaald voor Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation.

Lezing: beeldvorming daklozen

De RAGweek is een stichting die zich jaarlijks inzet om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Voor de vijftiende editie van de RAGweek zijn dit Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation. Op het programma staan talloze activiteiten, georganiseerd door en voor studerend Nijmegen. Ook wordt er dit jaar weer een lezing georganiseerd, gegeven door socioloog en praktijkonderzoeker Catelijne Akkermans.

Op vrijdag 11 maart van 12:30 tot 13:15 zal Catelijne Akkermans een lezing geven over vooroordelen en beeldvorming over daklozen. Akkermans heeft veel onderzoek gedaan naar stereotypering omtrent dak- en thuislozen. Dit onderwerp sluit aan bij het nationale doel van de RAGweek 2022: Stichting Straatmensen. Deze Nijmeegse stichting deelt van maandag tot en met vrijdag lunchpakketten en warme maaltijden uit aan dak- en thuislozen. Daarnaast vertegenwoordigen ze deze kwetsbare groep mensen ook naar de gemeenteraad. Dit werk wordt al twintig jaar gedaan, volledig door vrijwilligers. Ook zal er een vertegenwoordiger van de stichting aanwezig zijn bij de lezing, om het samen met Akkermans over dit onderwerp te hebben.

De lezing zal plaatsvinden in het Maria Montessorigebouw in collegezaal 00.035 op de campus van de Radboud Universiteit, in het gebouw van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Lunch zal verzorgd worden en de lezing is gratis bij te wonen, daarnaast kan doneren via deze link.

RAGweek Cantus

De RAGweek is een stichting die zich jaarlijks inzet om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Voor de vijftiende editie van de RAGweek zijn dit Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation. Op het programma staan talloze activiteiten, georganiseerd door en voor studerend Nijmegen. Dit jaar staat er een biercantus op de planning op een iconische locatie in Nijmegen, namelijk in het Goffertstadion.

Op maandag 14 maart van 19:30 tot 22:30 zal studerend Nijmegen samenkomen om bier te drinken en liederen te zingen. Tijdens deze traditioneel studentikoze activiteit, georganiseerd in samenwerking met Heren Roeigenootschap Achelous, zal het bier rijkelijk vloeien. Dit alles onder leiding van een zogenaamde Senaat. Dit is een unieke kans om zo’n biercantus mee te maken op een prachtige Nijmeegse locatie, op de tribunes van de Goffert.

Om erbij te zijn kunnen tickets besteld worden via de deze link. Tickets kosten twintig euro, bier is hierbij inbegrepen. Alle opbrengsten gaan uiteraard naar de twee goede doelen van de vijftiende editie van de RAGweek: Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation.

Dit vind je misschien ook leuk...