Producers en schrijvers komen samen voor Talkpoeder EP

Op 17 maart verschijnt de Talkpoeder ep, met acht nummers van vijf verschillende duo’s bestaande uit een producer en schrijver. Talkpoeder is een unieke samenwerking waarbij beiden praktijken versterkt worden en de makers hun eigen werk met een nieuwe blik benaderen. De duo’s bestaan uit: (1) Elemenopee en Laurens van de Linde, (2) BrakeFast en Merel van Slobbe, (3) Bastian Benjamin en Koen Frijns, (4) Hijmer en Chris Lomans, en (5) BrotherTill en Lisa Weeda. Na live performances van Talkpoeder in september 2019 zijn de makers de studio ingedoken om hun composities op te nemen. Op 17 maart zal het eindresultaat te vinden zijn op Spotify en YouTube.

TALKPOEDER

Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en producers elkaar op het podium ontmoeten. Iedere editie worden nieuwe schrijvers en producers aan elkaar gekoppeld. De schrijvers dragen voor uit eigen werk, de producers leggen er een tapijtje van muziek onder. Op die manier versterken beide praktijken elkaar en leren de makers hun werk met een nieuwe blik te benaderen. Dit levert iedere keer weer inspirerende samenwerkingen op, waar niet alleen het publiek, maar ook de makers zelf heel veel uithalen. Dit jaar presenteren we een Talkpoeder ep met de vijf duo's die al langere tijd samenwerken binnen dit project.  

Elemenopee & Laurens van de Linde

Francesco ‘Chaz’ Taranto aka Elemenopee uit Zwolle maakt niet buiten maar vanuit een andere comfortzone. Ambient house is misschien wel de meest treffende omschrijving, maar ook dub techno klinkt Francesco niet vreemd in de oren. ‘Ruimtelijk, melancholisch en met veel percussie, dat is de rode draad,’ aldus Chaz.

Laurens van de Linde is schrijver en muzikant. Hij bracht in 2018 onder de naam LRNS de cassette Indoor Astronauts uit en In april 2019 stond hij met Nederlandstalige liedjes in het voorprogramma van Lucky Fonz III in Doornroosje. Laurens zit in een literaire boyband: BOYBAND, de literaire boyband.

Brakefast & Merel van Slobbe

Christijn Winkelmolen aka BrakeFast uit Nijmegen produceert sinds 2012 energieke, ‘uplifting’ tracks waarbij het ritme zeker niet altijd een four-to-the-floor hoeft te zijn. In zijn eigen muziek ‘lab’ smeedt hij allerlei invloeden aan elkaar en experimenteert hij flink met de grenzen van genres.

Merel van Slobbe schrijft proza en poëzie en is onderdeel van het dichterscollectief Poẽzie Colada, dat literaire avonden op verschillende locaties organiseert. In 2019 verscheen haar chapbook Aan de rand van een lichaam bij Wintertuin Uitgeverij.

Bastian Benjamin & Koen Frijns

Bastiaan van Vuren aka Bastian Benjamin componeert van jongs af aan zijn eigen muziek op de piano en groeide steeds meer richting elektronische muziek. In zijn muziek worden invloeden vanuit allerlei genres geblend in een mysterieuze en moderne mix van Electronica en Bass music. Tijdens zijn live shows wordt muziek gecombineerd met dans, visuals en andere kunstvormen.

Koen Frijns schrijft proza, poëzie en theater en is een begenadigd performer. Hij droeg voor op onder andere Lowlands en Down the Rabbit Hole. Naast schrijver is Koen muzikant. Onder de naam Frino bracht hij samen met producer Ruben den Brok in het voorjaar van 2019 de ep Nestgeur uit en in 2020 volgt Grindtegeltuin. Ook is hij lid van BOYBAND, de literaire boyband.

Hijmer & Chris Lomans

Obi Michels aka Hijmer uit Nijmegen gooit al zijn energie en emoties in zijn downtempo, ambient-achtige muziek. Hij laat diepe duistere bassen en snijdende synthesizers als een verhaal door je speakers schallen. Zijn minimale muziek luister je bij voorkeur thuis, niet in een club, zodat je de emotie kan voelen. Laag en nostalgisch, in de stijl van Massive Attack, ODESZA en ZHU.

Chris Lomans is schrijver. Hen studeerde af met de experimentele novelle Een mensvormig gat, waarin hen het poëtische en het prozaïsche probeert te laten versmelten, een ontwikkeling die samenvalt met de manier waarop een fictieve stad wordt heroverd door de natuur. Hen houdt van teksten die zich niet laten vangen in een genre.

BrotherTill & Lisa Weeda

BrotherTill is een samensmelting van spoken word, elektronische muziek en visual-art. Al jaren werken de twee broers samen in de performance kunsten. Een concert? Een performance? Een voorstelling met video? Of alles samen? Het duo heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met intense multimediale, behoorlijk vervreemdende en soms absurdistische concepten waar muziek, spoken word, video en performance art samengaan.

Lisa Weeda schrijft proza. Ze maakt literair programma bij Mooie Woorden in Utrecht en regisseerde de VR-productie ROZSYPNE over het oorlogsgebied in Oekraïne. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die zal verschijnen bij Uitgeverij De Bezige Bij.

Dit vind je misschien ook leuk