Op je fiets in de zon langs unieke plekjes met betoverende voorstellingen

Toegevoegd op de kaart zijn de Zaligebrug, tuinderij Warmoes, Leo’s Schapenwei, de Kersengaard en Fabrikaat. Hiermee staat de teller van Festival De Oversteek dit jaar op 25 bijzondere locaties in Nijmegen Noord. De vlaggen wapperen al in het landschap, sommige acts heb je misschien al op locatie zien repeteren en de laatste voorbereidingen worden getroffen. Het is bijna zover. Aankomend weekend is de 15de editie van Festival De Oversteek.

Het programma zit wederom boordevol talentvolle baanbrekende acts, van ver en uit de regio, van muziek en theater tot dans en beeldende kunst. Zo zie je de nieuwe thriller-opera 'Sehnsucht’ van Collectief Ludvik, over zien en gezien worden. Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING zoekt de grenzen op van lichamelijke intimiteit, met hun muzikaal #metooballet ‘ZWAANMEER’. DIEHELEDING speelde eerder op plekken in heel Nederland, van De Parade en Karavaan tot DOX en Festival Tweetakt.

Wat als je een sneak-preview had gezien van jouw levensloop? En daarna zelf had mogen kiezen: Wil ik geboren worden of niet? Dit vraagt Britt van Tooren zich af in haar rollercoastervoorstelling 'Ik hoop dat deze titel je aanspreekt'. Hiermee was ze finalist op het Amsterdams Kleinkunst Festival 2022. De winnende voorstelling van Kunstbende 2022, categorie Dans komt óók naar Nijmegen: ‘Sense of Touch’. Hierin gaan acht dansers opzoek naar connectie, kwetsbaarheid, kracht en verbondenheid. Hoe maak je contact met een ander? En hoe maak je contact met jezelf?

De Nederlands/Tsjechische kunstenaar Roel van der Linden brak vorig jaar het nationale record van het langste kunstwerk ooit gemaakt: met 1067.7 meter ongelimiteerde creatieve makersdrang. Sindsdien reist het werk van locatie naar locatie, wordt het langer door bijdragen van andere makers, en komt het nu van Berlijn naar Nijmegen. Hier wordt het schilderij verlengd door Simone Albers, Ide André en Gijs van Lith. Meer programma vind je op www.festivaldeoversteek.nl

Met enkele nieuwe unieke locaties, een goed programma en zon voorspeld is de zaterdag al bijna uitverkocht. Heb je de lucht al in je fietsbanden zitten, maar nog geen ticket, wees er dan snel bij.

Info; www.festivaldeoversteek.nl (ook voor de timetable en plattegrond met de locaties)
 

Dit vind je misschien ook leuk…