Oktober en november: tentoonstellingen in het Afrika Museum

Voilà! De nieuwe maandagenda van het Afrika Museum. Boordevol toffe exposities en gezellige herfstactiviteiten. Het Afrika Museum is in de herfstvakantie ook op maandagen open. 

Exposities

EDEN VAN HET SLAVERNIJVERLEDEN

t/m 3 juli 2022
Deze expositie, die in 2017 opende in Tropenmuseum, reist naar het Afrika Museum. De expo gaat vanaf juni open en krijgt de zomermaanden een aanvulling met het Gelderse slavernijverhaal. Ook wordt de expo geactualiseerd. In deze expositie maak je kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In 1863 maakte de Nederlandse regering wettelijk een einde aan de Trans-Atlantische slavernij, maar honderden jaren van koloniale overheersing lieten sporen in onze maatschappij na die nog steeds voelbaar zijn. Heden van het slavernijverleden: een tentoonstelling met discussieplatform die de verhalen van tot slaaf gemaakte en hun nazaten centraal stelt. 

BITTER CHOCOLATE STORIES

verlengd t/m 3 oktober 2021 
Zes kinderen vertellen in Bitter Chocolate Stories hun verhaal. Zij zorgen ervoor dat wij, de chocoladeconsumenten, duizenden kilometers verderop de chocola kunnen eten waar we zo van houden. We nemen je mee naar de cacaoplantages en vertellen hun verhalen en die van hun ouders, van de cacaoboeren, en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen. Deze tentoonstelling is i.s.m. Tony Chocolonely. 

INSPIREREND AFRIKA

(vaste opstelling) 
Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaags leven.

Activiteiten

BLACK ACHIEVEMENT MONTH

Gehele maand oktober
In de maand oktober besteden de NMVW-musea aandacht aan de Black Achievement Month. Tijdens de Black Achievement Month wordt er stilgestaan bij de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Kijk voor het programma op www.afrikamuseum.nl.

Dit vind je misschien ook leuk