Oddstream organiseert online editie van boekenclub

Op maandag 18 mei om 20.00 uur organiseert Oddstream een online editie van de Oddstream Book Club: een boekenclub waarin boeken aan bod komen die een vernieuwend, radicaal, poëtisch of kritisch perspectief hebben op technologie. In deze editie wordt audiodrama Immunities besproken, aangevuld met een podcast en twee korte artikelen om het verhaal in context te plaatsen. De bespreking op 18 mei vindt plaats in een videogesprek.

Immunities

De huidige situatie wordt door sommigen ook wel vergeleken met een invasie door aliens. Wezens dringen onze maatschappij en ons lichaam binnen, en we moeten op zoek naar manieren om met deze wezens om te gaan en te verslaan. Kan science fiction ons goede handvaten bieden om actuele ontwikkelingen in een nieuw daglicht te zetten? Immunities is een audiodrama over de overlevenden van een buitenaardse invasie. Ze moeten bepalen hoe ze hun nieuwe leven moeten leiden omringd door mensen die eruitzien als zij zelf, en die zij ooit hebben gekend.  

Context

Om het hoorspel in context te zetten, zal de boekenclub luisteren naar The Fungus Among Us, een aflevering uit 2018 van Flash Forward Pod. In deze podcast worden mogelijke toekomstscenario’s onder de loep genomen en gekeken hoe realistisch ze zijn. Ten slotte worden twee korte artikelen behandeld over de pandemie in relatie tot fictie en science fiction.

Praktische informatie

De bespreking van Immunities en de andere fragmenten vindt dit keer plaats in een videogesprek. Wie mee wil luisteren en lezen, meld zich aan via info@oddstream.nl. Per mail worden de details van het videogesprek gecommuniceerd. De links naar de lees- en luisterfragmenten zijn te vinden op Facebook en de website van Oddstream www.oddstream.nl. Deelname is gratis. Het videogesprek vindt plaats op maandag 18 mei om 20.00 uur.

Over Oddstream

Oddstream organiseert exposities, meet-ups en workshops voor kinderen en volwassenen rondom kunst en technologie. Oddstream art & technology is onderdeel van de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk