Nieuwe single en clip van Ink Bomb: Frankenstein

De Nijmeegse punkrockband Ink Bomb brengt een nieuwe videoclip uit: Frankenstein. Het nummer is donker en hard, en vermengt skatepunk met elementen uit de indie, grunge en hardcore. Halverwege verandert het nummer via een onverwachte wending naar een opzwepende resolutie. Frankenstein is de derde single van het nieuwe album dat later dit jaar verschijnt.

Conflict

In de jaren 20-aandoende videoclip speelt frontman Joost een bokser die een conflict heeft met zijn shady manager, gespeeld door drummer Paul. Inspiratie voor de inhoud en de stijl van de video haalde de band uit de serie Peaky Blinders, Mamma Said Knock You Out van LL Cool J en “jaren 20-Bep van Klaveren-stijl”, aldus Paul die het concept van de clip ontwikkelde. Ink Bomb werkte samen met Casper Rutjes van Breadclip en de video is gefilmd bij De Moor Media in Wijchen.

Twijfelende geliefden

De titel Frankenstein verwijst naar een griezelverhaal. De lyrics vertellen het verhaal van twee twijfelende geliefden. “Ik heb dat gedaan in de vorm van een thriller, met een crime scene en een slachtoffer van een moord,” licht zanger Joost toe.

The work of a fiend
A serpent, devil unseen
Count your prayers
Or it might kill the dream

Schrijfproces

De titel Frankenstein verwijst bovendien naar het schrijfproces. Net als het monster van Frankenstein bestaat de Ink Bomb-song Frankenstein uit samengevoegde delen. Dit zijn verschillende riffs gebaseerd op andere stijlen dan traditionele skatepunk, zoals indie, grunge en hardcore.

Gitarist Quirijn: “Tijdens het schrijven van ons tweede album heb ik in de afgelopen twaalf maanden vele ideeën vastgelegd. Toen ik dat terugluisterde hoorde ik afzonderlijke delen waarvan ik opeens ontdekte dat ze goed bij elkaar zouden passen.”

Ink Bomb gaat zeer binnenkort opnieuw de studio in om meer nummers op te nemen voor het tweede album dat in 2023 wordt verwacht.

Benieuwd hoe dit klinkt? De videoclip Frankenstein kan je hier bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk…