Circustraining

Nieuw aanbod Lindenberg Cultuurhuis slaat aan bij het Nijmeegse publiek

Elk half jaar worden er nieuwe cursussen aan het palet van Lindenberg Cultuurhuis toegevoegd en daarmee heeft de Nijmegenaar telkens meer te kiezen. Met de start van het cursusseizoen ‘23 – ‘24 blijkt dat veel Nijmegenaren er inderdaad voor kiezen om een cursus te gaan volgen, want de belangstelling voor het nieuwe cursusseizoen is bijzonder groot.

Het aanbod is uitgebreid met een flink aantal cursussen, enkele voorbeelden zijn Visible Mending, Schrijven in de Wonderkamer en het Engelstalige Theatresports. Daarnaast zijn er sinds vorig jaar meer kortlopende cursussen en eendaagse workshops aan het cursusaanbod toegevoegd en die lijn is dit seizoen doorgezet. De langlopende cursussen blijven in trek, maar ook de korte cursussen zijn erg populair. Korte cursussen geven deelnemers meer flexibiliteit om hun wekelijkse activiteiten te plannen.

Overweldigende belangstelling

Vorige week is het cursusseizoen gestart en nog dagelijks stromen er vele aanmeldingen binnen. Directeur Teddy Vrijmoet geeft aan dat er alles aan wordt gedaan zoveel mogelijk mensen te plaatsen en dat is soms best nog wel een opgave. ”We hadden nog nooit zoveel nieuwe en gave cursussen, en de belangstelling voor het nieuwe cursusseizoen is overweldigend. We werken dit jaar met wachtlijsten en hopen zo min mogelijk potentiële cursisten teleur te stellen. Alle zeilen worden door docenten en medewerkers bijgezet om iedereen op de juiste plek, op de juiste tijd en bij de goede docent in te plannen.”.

Flexibele cursussen

Onderdeel van het nieuwe aanbod dit seizoen zijn twee flexibele cursussen. Bij flexibele cursussen beslist een cursist op de dag zelf om naar de Lindenberg te komen en rekent een enkele deelname af bij de receptie. De flexibele cursussen zijn Dr. Muziek en Vrije Circustraining. Dr. Muziek is een spreekuur waarbij muziekdocent Maarten Voortman jongeren tijdens een ‘consult’ helpt bij al hun muziek gerelateerde vragen. Bij de Vrije Circustraining kunnen cursisten van verschillende niveaus onder begeleiding van docent Simon Spauwen de eerste stappen zetten in o.a. klimtouwen en trapezes of het juist gebruiken als extra training om op niveau te blijven.

Meer informatie over de cursussen vind je op www.delindenberg.com/cursussen/zoek-een-cursus.

Dit vind je misschien ook leuk…