Negende editie Nijmeegse Kunstnacht gaat van start

Aanstaande zaterdag vindt de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Bezoekers kunnen proeven van alles wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft: ruim 50 culturele partijen presenteren een interdisciplinair programma. Nieuw dit jaar is de beeldende kunstroute Zoeklicht, met een zestal kunstinstallaties. Ook doen veel nieuwe partijen mee aan het festival, waaronder cultuurinitiatieven uit Arnhem.

Op 23 locaties presenteren kunstorganisaties in koppels een doorlopend programma tussen 20:00 en 01:00. Zo werkt Radboud Reflects samen met poppodium Merleyn en is productiehuis De Nieuwe Oost gekoppeld aan Museum Het Valkhof. Hierdoor ontstaan verrassende combinaties tussen verschillende kunstvormen. De Kunstnacht wordt in Doornroosje geopend met een concert van Aafke Romeijn en indrukwekkende lichtkunst van Blauwe Uur. Het festival wordt feestelijk afgesloten met een afterparty: het Nachtfeest in Brebl.

Nieuwe partijen uit Nijmegen en Arnhem

Aanstaande zaterdag kan het publiek veel nieuwe Kunstnachtlocaties bezoeken. Dit jaar nemen De Bastei, Filmhuis O42, RUIS, NEUS, Singular-Art, De Plak en brouwerij Oersoep voor het eerst deel als locatie. Daarnaast zijn ook tal van nieuwe programmeurs te ontdekken, waaronder Hubert, De Basis, Popsport en Proeftuin Duurzame Mode 025. Bovendien kijkt de Nijmeegse Kunstnacht steeds meer voorbij de grenzen van de eigen stad: in samenwerking met de Arnhemse Uitnacht doet dit jaar voor het eerst Museum Arnhem mee aan het programma. Daarnaast nemen verschillende andere Arnhemse partijen deel, waaronder ArtEZ Muziektheater en de Arnhemse Meisjes.

Kunstroute Zoeklicht

De Kunstnacht heeft dit jaar als nieuw onderdeel een beeldende kunstroute: Zoeklicht. Op onverwachte plekken in de stad, verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex, zijn hedendaagse kunstwerken te ontdekken. De kunstroute is een afwisseling tussen interactieve kunstinstallaties, performances en een videowerk. De deelnemende kunstenaars zijn Jordan Artisan, Frank en Michiel, Wessel Verrijt, Melanie Bonajo, Jerry Kowalsky en Leander Haaitsma.

Kaartverkoop

In de voorverkoop zijn passe-partouts online verkrijgbaar vanaf €13. Een passe-partout incl. Nachtfeest kost €18. De prijzen van de dagverkoop zijn respectievelijk €16 en €21. Het publiek kan ook terecht bij de fysieke verkooppunten bij LUX (Mariënburgplein) en STOOM beer & food (Honigcomplex). Op de avond zelf zijn tickets daarnaast bij Museum Het Valkhof verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook leuk