Nationale Archeologiedagen in het Gebroeders van Lymborch Huis

Van 11 t/m 13 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. Het Gebroeders van Lymborch Huis houdt daarom speciaal op zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober om 14:00 en 15.30 uur een archeologische rondleiding.

Ontdek tijdens de archeologische rondleiding meer over de vondsten uit de authentieke middeleeuwse kelder, het bouwhistorisch onderzoek dat hier verricht is en de toekomstige restauratiemogelijkheden van deze restanten onder het huis waar oorspronkelijk het familie-atelier Maelwael-Van Lymborch stond.

Nationale Archeologiedagen

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan iedereen kennis maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Gebroeders van Lymborch Huis

Bezoekers leren in het Gebroeders van Lymborch Huis, eind augustus 2019 geopend, meer over het leven en de kunstwerken van de familie Maelwael Van Lymborch. Hier stond het Maelwael familieatelier waar de drie gebroeders opgroeiden en het vak leerden. De veertiende-eeuwse kelders van dit atelier liggen nog steeds onder het huis aan de Burchtstraat 63. In de achterzaal van het huis wordt onder andere een film getoond over de Gebroeders van Lymborch en zijn nauwkeurige replica’s van werken van Maelwael en de getijdenboeken te bezichtigen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het Gebroeders van Lymborch Huis op  www.gebroedersvanlymborch.nl

Dit vind je misschien ook leuk