Met theatervoorstelling Wie jij dAn wel niet bent (9+) brengt de zAAk A een ontregelende kijkervaring naar theaters

Het nieuwe theatergezelschap de zAAk A presenteert een voorstelling op het snijvlak van jeugdfilosofie en theater voor iedereen vanaf negen jaar. Wie jij dAn wel niet bent is een denk-spektakel met een hoofdrol voor Nizar El Manouzi (bekend van Het Klokhuis en Mocro Maffia.) en is te zien in theaters door heel Nederland. Niet alleen is het de theatertournee van Wie jij dAn wel niet bent. We zijn aanwezig bij de landelijke Theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk: Wie ben ik?

Wie jij dAn wel niet bent onderzoekt voor en met kinderen (9+) de spanning tussen maakbaarheid en bepaaldheid van onze identiteit. Uitgangspunt voor dit onderzoek is iemand waarvoor in extreme mate geldt dat het uitmaakt waar en wanneer haar wieg stond: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje.

Annelies Appelhof heeft zich sinds haar afstuderen in 2010 ontwikkeld tot een eigenzinnige maker voor jeugd. In 2013 won ze samen met Karlijn Sonderen de STIP Jeugdtheaterprijs. De afgelopen jaren heeft zij zich verder kunnen ontwikkelen onder de vleugels van BonteHond, met onder andere de Subsidie Nieuwe Makers van het FPK. Met het vertrouwen van BonteHond maakt Annelies nu de uitvliegvoorstelling Wie jij dAn wel niet bent, waarmee zij haar stichting de zAAk A lanceert, opgericht in het corona-jaar 2019. De voorstelling speelde in ’20/’21 en wordt hernomen in najaar ’22. De rol van presentator wordt van Sosha Duysker overgenomen door Nizar El Manouzi.

Concept en tekst: Annelies Appelhof // Spel: Annelies Appelhof, Nizar El Manouzi en Huub Smit.

Wanneer: 27 november
Tijd: 15.00 uur
Waar: Lindenberg Theater Nijmegen
Koop je tickets

Dit vind je misschien ook leuk...