Mede dankzij nieuw podium 'BLOEM' trekt Valkhof Festival 2022 zeven dagen lang een diverser publiek dan ooit

Al vanaf de eerste dagen werd duidelijk dat onze bezoekers het festival gemist hebben, met recordopkomsten op zaterdag, maandag en vrijdag/gisteren. Dit kwam ook door het nieuwe stuk festivalterrein in het Waalpark, met het nieuwe BLOEM-podium. Moeilijke weersomstandigheden en de pittige uitdagingen achter de schermen na drie jaar zonder festival hadden geen effect op ons talrijk opgekomen publiek. Het voelde als vanouds, maar dan nóg beter.

Vrijdag/gisteren stroomde het park helemaal vol voor onder meer twee enthousiast onthaalde concerten van de Indonesische band Voice of Baceprot en de Belgische punkers SONS. Andere muzikale hoogtepunten de afgelopen week waren optredens van namen met een rijke geschiedenis zoals Hailu Mergia, Helsdingen Trio en Huun-Huur-Tu op BLOEM, acts van morgen met veel potentieel zoals Kids with Buns, ascendant vierge en Just Mustard, Oekraïense topartiesten Alyona Alyona en Alina Pash, een pak lokaal en regionaal talent dat ons kleine, maar gezellige podium POORT dagenlang overnam en natuurlijk de drie afscheidsshows van synthpionier The Space Lady in de intieme Kapel.

Met 8 podia en 170 acts was het spectrum van Valkhof Festival breder dan ooit tevoren, en dat bleek ook uit ons publiek: jong en oud samen op het concert van WIES op zondag, fans van zware muziek op maandag of dansliefhebbers die woensdag beneden aan de Voerweg zowel terecht konden bij de funk van Philip Lassiter op BLOEM als de drum & bass gecureerd door WTF op het Club Voerweg-podium.

Het doet ons alweer uitkijken naar een nieuwe editie die Valkhof Festival ongetwijfeld nog meer zal bevestigen als hét gratis festival waar werkelijk alle muziekgenres ontdekt en beleefd kunnen worden.