Literaire Boyband presenteert debuutalbum

BOYBAND, de literaire boyband, brengt in januari het album In Canon uit. In Canon is een aanstekelijke mix van hoogstaande spoken word en meezingbare literatuur waarmee de band eerder te zien was op festivals als Poetry International, De Parade en Lowlands. Op het album wisselen testosteron en twijfel elkaar af in liedjes over succes, falen en alles daar tussenin. BOYBAND werkte voor het album samen met onder meer Adriaan van Dis en Splinter Chabot. In Canon is het debuutalbum van BOYBAND.

BOYBAND maakt literatuur om doorheen te gillen: poëzie op een podium, maar dan met meezingbare strofen, zwoele blikken en de constante dreiging van een break-up. BOYBAND is het enige schrijverscollectief mét dansmoves. Voor In Canon is de band voor het eerst van het podium afgestapt en de studio ingedoken. Zonder looks en danspasjes om zich achter te verschuilen, zijn de vijf leden gedwongen zich van hun meest kwetsbare kant te laten zien. Het levert een intiem inkijkje op in het boybandleven, afgewisseld met dansbare hits zoals de Adriaan van Discotheek.

BOYBAND is dichter Wout Waanders (Buddingh’ Prijs 2021), muzikant Laurens van de Linde (LRNS), theatermaker Koen Frijns (Frino), striptekenaar Jelko Arts en dichter en theatermaker Martin Rombouts (deelnemer De Slimste Mens 2023). Het album werd geproduceerd door producer Ruben Den Brok (Frino).

In Canon is vanaf 17 januari 2023 overal te koop en te beluisteren via Spotify en andere streamingdiensten. 

Dit vind je misschien ook leuk...