Lindenberg voorstellingen tweede helft november

Nu de Lindenberg - in verband met de nieuwste coronamaatregelen - t/m 18 november haar deuren moet sluiten voor theater en cursussen voor volwassenen, worden veel voorstellingen verplaatst of in sommige gevallen geannuleerd. Zoals het kabinet nu heeft aangekondigd, is het de bedoeling dat de zaalbezetting na 18 november weer teruggaat naar 30 personen per ruimte. Daarom een hernieuwd maandoverzicht van voorstellingen die in de tweede helft vanaf november (vanaf 19 november a.s.) te zien zijn in de Lindenberg. Een actueel overzicht is te vinden op: www.delindenberg.com/theater

Do 19 nov: Vlamousse – Saampies

Vlamousse, bestaande uit Brigitte van Bakel en Maya van As, komt met hun eerste avondvullende cabaretvoorstelling Saampies naar de Lindenberg. ‘Maak het bespreekbaar’ is het credo van het jonge duo dat in 2019 de studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival in de wacht sleepte. De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. 

Za 21 nov: Booi Kluiving - Let’s Play (12+) 

In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving, die eerder hoge ogen gooide met zijn debuutvoorstelling KEK, in de wereld van de let’s players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit. De Nieuwe Oost stelde Booi Kluiving vier interessante vragen, lees hier het interview.

Zo 22 nov: Het Laagland - WOOSH! (1,5+) 

WOOSH! is een eerste kennismaking met theater voor dreumesen en peuters. Op een vloer van bubbeltjesplastic dagen Karlijn en Bram elkaar uit. Het vergt hun opperste concentratie om de bubbeltjes onder hun voeten niet te laten knappen. Karlijn en Bram houden hun adem in, maar de adem wil eruit: via een zucht en een bries naar een stem en een lied. En ineens … komt de wereld in beweging. Na afloop worden de kinderen uitgenodigd tot een kleine, zintuigelijke activiteit, geïnspireerd op de voorstelling, uiteraard coronaproof.

Vr 27 nov: Let’s Make Comedy - Finalistentour  

Let’s Make Comedy is het festival waarin Gelderse podia op zoek gaan naar het meest indrukwekkende talent op het gebied van stand-up comedy.  Na de voorrondes, kwartfinales, halve finales en finale presenteren de finalisten van de eerste editie – Kim van den Heuvel (winnaar), Rami Nima, José Schuringa en Tim Kroezen, hun talent in deze Finalistentour.

Praktische informatie 

Vlamousse - Saampies 
Do 19 november 2020 | 19.30 uur | entree € 17,- / € 15,50 | Steigerzaal 

Booi Kluiving - Let’s Play  
Za 21 november 2020 | 20.00 uur | entree € 7,50 | Steigerzaal 

Het Laagland - WOOSH! (1,5+) 
Zo 22 november 2020 | 11.00 uur (uitverkocht) & 14.00 uur | € 7,50 | Lindenbergzaal 

Let’s Make Comedy - Finalistentour
vr 27 november 2020 | 20.30 uur | € 15,00 / € 13,50 | Steigerzaal 

Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com.

Dit vind je misschien ook leuk