Limes Festival: Ontdek de Romein in jezelf

Wil je weten hoe het is om een Romein te zijn in Nijmegen? En wat de Romeinen aantrok om hier tweeduizend jaar geleden een grote stad te stichten? Hoe ze hier leefden en werkten, vochten en veroverden? Kom dan naar het Limes Festival en ontdek de Romein in jezelf.

Van 21 t/m 28 augustus staat het Valkhof in het teken van onze rijke Romeinse geschiedenis. Daarbij staat de Limes centraal: de oude grens van het Romeinse Rijk. Deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Radboud Universiteit en Museum Het Valkhof bieden een uitgebreid programma van mini-colleges, workshops en historische wandelingen over de Romeinen. En in het Valkhofpark ontmoet je ze op 27 en 28 augustus in levenden lijve. Wil je lunchen als een Romein in het museumcafé van Museum Het Valkhof? Of wil je het leven in een drukke garnizoensstad beleven in het Valkhofpark? 

Elke dag een ander Romeins thema

Sluit iedere middag aan een locatiebezoek, wandeling of workshop. Bezoek Museumpark Orientalis of Tempel|Kerk Museum Elst, volg een workshop ‘de Romeinse keuken’ en wandel met bijzonder hoogleraar Stephan Mols door Romeins Nijmegen.

Benieuwd naar alle activiteiten of een ticket boeken voor een van de specials? Check intonijmegen.com/limes voor het uitgebreide programma en meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...