Kwartetten in de schijnwerpers, online concerten vanuit De Vereeniging

Klassieke muziek klinkt prachtig in De Vereeniging. Voor veel musici is de Nijmeegse concertzaal hun favoriete podium vanwege de akoestiek. Nu optredens voor live publiek vanwege corona (nog) niet mogelijk zijn, kiezen ensembles steeds vaker voor concertstreams. Deze week zijn er twee online concerten vanuit De Vereeniging. Op 1 april brengt Pianokwartet Corneille muziek van Franz Schubert en Johannes Brahms. Drie dagen later, op eerste paasdag 4 april, brengt het Belinfante Quartet een matineeconcert met Die sieben letzten Worte van Joseph Haydn. Geniet vanuit je woonkamer van deze fijne concerten.

Ontluikende lente met Pianokwartet Corneille

Pianokwartet Corneille is vernoemd naar de kunstschilder Corneille, bekend om zijn vrolijke, kleurrijke figuren. Met leden uit alle windstreken is het ensemble al even veelkleurig.
Musici: Ella van Poucke (cello), Noé Inui (viool), Lilly Maijala (altviool), Vassilis Varvaresos piano). Het concert is georganiseerd i.s.m. de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek

Paasconcert met Belinfante Quartet

Wat de Mattheus-passie voor het koor is, is Die sieben letzten Worte voor het strijkkwartet: een krachtig en indrukwekkend muziekstuk van een uur waarin Haydn de grootse religieuze thematiek aangrijpend heeft gevat. De beleving van dit werk wordt versterkt met lichtbeelden van beeldend kunstenaar Jordi Cárdenas die live tijdens de muziek worden geprojecteerd. Tip: dit concert kan worden gecombineerd met een take away paasbox of paasmenu van restaurant De Vereeniging (te bestellen tot 31 maart 22.00 uur).

Meer info & tickets:

Pianokwartet Corneille do 1 april 20.15 uur: sedv.nl/corneille
Belinfante Quartet, zo 4 april 15.30 uur: sedv.nl/paasconcert

Fotografie: Meinke Klein

Dit vind je misschien ook leuk