Ubb HiLL: Kunstroute met concerten op een tiental iconische locaties

Op zondag 29 mei vindt de eerste editie van Ubb HiLL plaats, een kunstroute met concerten tussen Ubbergen en Beek. Om 12.00u is het openingsconcert van TRIFID in de kapel van De Refter. Ubb HiLL vindt plaats op iconische, monumentale locaties aan de Rijksstraatweg. Op een tiental locaties vinden klassieke & eigentijdse concerten en exposities plaats. Deelnemende ‘podia’ zijn o.a. De Refter, Het Supplement, Huize Wylerberg en het Bartholomeuskerkje in hartje Beek.

Kunstroute

Ubb HiLL combineert klassieke & eigentijdse concerten met exposities van beeldend kunstenaars. Publiek kan een route volgen langs de optredens, installaties en exposities. Op de locaties is werk te zien van Riëtte Wanders, Wannes Lecompte, Myrna Rasker, Karin Elfrink, Carine Dokter, Laura Klinkenberg, Liv Kaya, Claire Wymer, Nina van Harskamp, Zippora Martosoewando, Eva van der Zand, Rob Plattel, Annelies Reijers, Eelko van Iersel, Rose van den Hurk, Erik Kierkels, Rieke van der Stoep, Anke Birnie, Fons Uytdehaag, Magna Postma, Esther Leuvenink, Peter Durieux, Annemarie de Groot, Joost Doornik, Marein Konijn.

Optredens

Op de locaties zijn tevens klassieke en eigentijdse concerten van quatre-mains pianoduo Rabbit & Haas, neoklassiek van BARTH, ‘Orgelvreter’ Thijs Schrijnemakers, modern violists Maria Cozzani en Honingbeer, geluidskunstenaar Oscar van Leest, Brusselse duizendpoot Wannes Lecompte, audiovisueel en electronisch spektakel van Deltatune, damestrio Fluweel (fluit, altviool, cello), geluidscompositie van orgel en electronica door Oscar Peters, het Lunette Saxophone Quartet en van het slagwerk/clarinet duo Samuel González en Femke van den Bergh.

Na afloop van de klassieke concerten vinden er bij alle cafés in Beek vanaf 16.30u gratis toegankelijke optredens plaats. Op zullen treden Les Faux Manouches (gypsy-swing), Caroline Rutten en Dirk Overbeek (chansons) en het Key May Collective (jazz/folk). 

Over Ubb HiLL

Ubb HiLL vindt plaats i.s.m. Galerie Marzee, Expo Bart, Singular-Art, Zeven Zomers, Atelier Rasecht, Derde Wal, The Moraine Research Collective, Extrapool en Stadsgalerie Groningen. Publiek kan gebruik maken van de pendelbus met gepaste muziek aan boord. Ubb HiLL is een nieuw initiatief van Stichting Festival de Oversteek, organisator van het multidisciplinaire Kunstenfestival de Oversteek dat sinds 2009 jaarlijks plaatsvindt in het eerste weekend van september in Nijmegen Noord.

Op www.ubbhill.nl meer programma-info en info over de deelnemende locaties, aanvangstijden concerten en aanschaf passe-partout.

Dit vind je misschien ook leuk...