Jeugdvoorstelling: Waarom is het stil in de stad?

Afgelopen weekend beleefde de jeugdvoorstelling Waarom is het stil in de stad? van Urban Myth, Theater De Krakeling en STIP Theaterproducties haar premièreweekend in De Krakeling in Amsterdam. Waarom is het stil in de stad? is een documentaire jeugdtheatervoorstelling waarin het perspectief van kinderen op de coronacrisis op het toneel wordt gebracht. Theatergezelschap Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. De voorstelling is op zondag 11 oktober te zien in de Lindenberg

Kinderen over de coronacrisis

Hoe hebben kinderen de ‘intelligente lockdown’ ervaren? Wat gebeurde er achter hun voordeur? Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over de coronacrisis, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat is hun verhaal? Wat dachten ze? Hoe voelden zij zich? Ook kinderen vinden van alles van de coronacrisis. En ze hebben een boodschap voor de volwassenen.

Interviews als basis

Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Zangeres en actrice Birgit Schuurman en acteur Tarikh Janssen brengen deze interviews rechtstreeks het toneel op. Hoe ervaarden de kinderen de afgelopen periode? Hoe verhouden ze zich tot hun ouders en hun familie als ze het huis niet uit mogen? En hoe zien zij de toekomst? De regie is in handen van Jörgen Tjon A Fong; oprichter van theatergroep Urban Myth, producent en regisseur. 

Gouden Krekel

Theatergezelschap Urban Myth maakte eerder de met een Gouden Krekel bekroonde voorstelling Martin Luther King, eveneens geregisseerd door Jörgen Tjon A Fong. “Een aangrijpende muziektheatervoorstelling met prachtig spel en muziek die pijnlijk duidelijk maakt dat de strijd van Martin Luther King nog even actueel is. Door de slimme regie worden we van toeschouwers deelnemers in een mars voor gelijke rechten.” aldus de jury. 

Praktische informatie

Wanneer: zo 11 oktober 2020 om 13.30 uur
Prijs: € 8,50 (jeugd) / € 13,- (volwassenen)
Waar: Lindenbergzaal
Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com  
 

Dit vind je misschien ook leuk