Jelle Brandt Corstius geeft theatercollege langs de grenzen van Oekraïne en Rusland

Op donderdag 19 mei geeft journalist, programmamaker en Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius een theatercollege langs de grenzen van Oekraïne en Rusland in de Lindenberg. Brandt Corstius gaat in dit college in op de huidige oorlog in Europa en de grote gevolgen die deze oorlog gaat hebben, ook voor Nederland.

Elke dag zien we schrijnende beelden in het nieuws van de oorlog in Oekraïne, met bombardementen en massa’s vluchtelingen. Er worden strenge sancties ingesteld voor de agressor Rusland, terwijl Europa wakker is geworden en zichzelf bewapent. Het is duidelijk dat deze oorlog niet snel voorbij zal zijn. De oorlog zal een hele generatie bepalen, en het is daarom van belang dat we de context en aanloop te zien krijgen. Hoe komt het dat er zowel Oekraïners als etnische Russen in Oekraïne wonen? En die etnische Russen, voelen die zich Russisch of Oekraïens? Hoe komt het dat Kiev zo’n belangrijke historische betekenis heeft voor Russen?

Het theatercollege gaat ook in op andere grenslanden. Want wie zegt dat Poetin stopt bij Kiev? Brandt Corstius kijkt ook naar de Baltische staten, Polen en Georgië. Wordt hun soevereiniteit bedreigd? Hoe bereiden zij zich voor op een invasie? En waar smeult het nog meer…?

Praktische informatie

Grensland is op donderdag 19 mei om 20.00 uur te zien in de Lindenbergzaal. Kaarten zijn te koop via www.delindenberg.com/theater voor € 21,50, met een kortingsprijs van € 20,- voor CJP-houders, 65+’ers en studenten. Voor studenten geldt ook een last-minute prijs van € 10,- per kaartje wanneer de voorstelling niet uitverkocht is.

Dit vind je misschien ook leuk...