Hortus Nijmegen: wonderlijke theaterwandeling in het groen

Het weekend van 2 en 3 oktober 2021 staat bij Hortus Nijmegen aan de d’Almarasweg 22d compleet in het teken van theater. Wandel op zaterdag- of zondagmiddag mee door de prachtige Botanische Tuin en kom terecht in een waar theateravontuur voor jong en oud.

Een boom, een oude tak, een hoge priesteres, een steen, een mug en nog veel meer op de route: ze hebben allemaal een verhaal te vertellen. Vol humor, treurnis of juist melancholie. Maar altijd prikkelend. Tijdens de wandeling van zo’n anderhalf uur duiken overal bijzondere creaties op die de aandacht vragen.

De verhalen en beelden in de ‘groene schatkamer van Nijmegen’ zorgen zo voor een bijzondere belevenis. Wat voor weer het ook is: mistig of frisjes, van een stralende najaarszon tot schitterende regenbogen… De omstandigheden geven elke wandeling dit theaterweekend een compleet eigen karakter.

De deelnemers lopen in kleine groepen die op diverse tijden starten op de zaterdag- en zondagmiddag. Wie een kaartje (à 10 euro) koopt, kan meteen een dag en een aanvangstijd naar keuze selecteren.

De wandeling eindigt in de sfeervolle Theetuin van Hortus Nijmegen. Wie wil, kan met een drankje en een lekkernij napraten over het avontuur.

Hortus Nijmegen organiseert het locatietheater in samenwerking met theatermaakster Marianne Hermans (Theatergroep Spaanse Peper). Hortus Nijmegen viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Het weekend past helemaal bij dat feestelijke jubileum.

Kijk op www.hortusnijmegen.nl voor meer informatie en kaartjes.

Hortus Nijmegen houdt zich vanzelfsprekend aan de actuele coronamaatregelen van de overheid.

Dit vind je misschien ook leuk