Herfstdrift markeert de wederopstanding van de festivalbranche en maakt line-up eerste weekend event bekend

Na een oorverdovende stilte klinkt er eindelijk weer muziek langs de Waal als Drift zich vrijdag op 26 en zaterdag 27 november 2021 opmaakt voor het eerste Nederlandse festival in anderhalf jaar. Herfstdrift Festival Weekender wordt de eerste tweedaagse editie van de Nijmeegse organisatie. De kaartverkoop voor het festival is gestart.

Tegen de iconische achtergrond van culturele broedplaats De Vasim hoopt Drift daarmee het startschot te geven voor de wederopstanding van de Nederlandse festivalbranche. Het is de tiende editie van het herfstfestival, dat er vanaf dit jaar een extra dag bij krijgt om dansers uit heel Nederland bij elkaar te brengen.

Het programma van de jubileumviering is er een waar Drift-debutanten en muzikale fijnproevers zich in thuisvoelen. Zo komen internationale zwaargewichten als Marcel Dettmann, Mr. Scruff, Job Jobse, Helena Hauff, The Advent en John Talabot het Nijmeegse najaar luister bijzetten, en worden er bijzondere back-to-backs weggegeven door Anetha & Randomer, Parrish Smith & mad miran en upsammy & Phillip Jondo. Onder anderen Alexander Nut, DJ Dustin, Chaos in the CBD, Fenna Fiction, Object Blue, Eris Drew, Barker, Konduku, J-Zbel en Margaret Dygas zorgen voor een ijzersterke mix van ervaring en toekomstmuziek. 

Nu er na lang wachten eindelijk voldoende perspectief is vanuit Den Haag, hoopt de organisatie zich weer vol overgave te kunnen storten op waar het goed in is: het creëren van tijdelijke, veilige werelden die mensen in beweging brengen, en het samenbrengen van allerlei achtergronden en creatieve disciplines om kruisbestuiving te stimuleren. 

Dit vind je misschien ook leuk