Hedendaags circustheater met de geur van vers gezaagd hout

Een moderne circusvoorstelling waarin op spectaculaire wijze een ode wordt gebracht aan ouderwets vakmanschap: dat is Sawdust Symphony. Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck combineren hun gezamenlijke passie voor ambacht, vers hout en objectmanipulatie. Met veel hout, een hoop spijkers, liters lijm en rondvliegende hamers tot gevolg. Sawdust Symphony is op zaterdag 16 december te zien in Arthouse LUX als onderdeel van het Programma voor de Stad.

Programmeur Helen de Vries (LUX): “Ik ben enorm trots dat we deze internationale vlakkevloervoorstelling naar Nijmegen kunnen halen. Deze totaalervaring is super interessant en verrassend en moet je als theaterliefhebber absoluut eens live hebben meegemaakt.”

Balanceren tussen hout en vrees

In Sawdust Symphony combineren Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck hun gezamenlijk passie voor vakmanschap, objectmanipulatie en de geur van vers gezaagd hout. In een maatschappij waar ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelt het hedendaagse Sawdust Symphony in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren: het proces van idee tot werkelijke constructie, de relatie tussen de mens en zijn gereedschap en de tragiek van het werken aan een project. Drie geobsedeerde personages nemen het publiek mee in een unieke ‘do it yourself’ ervaring waarin zij de eigen werkruimte én zichzelf ontdekken en transformeren. Sawdust Symphony is een intense dialoog tussen frustratie, euforie en de geur van benzine.

Programma voor de Stad

Met Programma voor de stad bieden de drie Nijmeegse podia - Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Het doel van de samenwerking is om meer Nijmegenaren kennis te laten maken met een bijzonder en divers cultuuraanbod, en zo cultuurparticipatie van de inwoners te stimuleren.

Meer informatie & kaartverkoop: Sawdust Symphony van Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck is te zien op zaterdag 16 december om 20.30 uur in LUX. Kaarten (€ 23,-) zijn te koop via: www.lux-nijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…