Erotiek in de kerk: fototentoonstelling met transgender modellen in de Stevenskerk in Nijmegen

Er heerst nog altijd een taboe rondom de lichamelijke identiteit en seksualiteit van transgender mensen. Pride Photo Nijmegen brengt daar verandering in door Adult Alternativete organiseren: de eerste erotische fototentoonstelling met transgender en non-binaire modellen ooit. Een taboedoorbrekende expositie die van 4 september tot en met 4 oktober 2020 plaatsvindt in een kerk: de Stevenskerk in Nijmegen. De opening is op vrijdagavond 4 september en wordt gepresenteerd door Sven Ratzke.

Eerlijke verhalen van transgender mensen

Veel cisgender personen - mensen van wie het geboortegeslacht overeenkomt met hun genderidentiteit - weten nog maar weinig van de seksualiteit van transgender mensen. En dat resulteert in ongepaste grappen, (te) nieuwsgierige vragen of pijnlijke stiltes. Adult Alternative doorbreekt het taboe rondom seksualiteit van transgender mensen. Met behulp van prachtige fotoseries van transgender modellen worden persoonlijke en eerlijke verhalen gedeeld en verteld over erotiek en intimiteit. Het is de eerste keer ooit dat dit onderwerp op zo’n manier in beeld wordt gebracht. Vijf fotografen - Prins de Vos, Julius Thissen, Joëlle de Vries, Sara Donkers en Jesse van den Berg - maakten speciaal voor deze expositie nieuw werk. Er doen 20 modellen aan mee.

Stimuleren en faciliteren van dialoog

Het doel van Adult Alternative is om bezoekers op een laagdrempelige manier met nieuwe inzichten naar huis te laten gaan. Zo wordt de dialoog over transgender personen en genderdiversiteit gestimuleerd. Het evenement vindt plaats in samenwerking met Stichting Board with Church, een stichting die nieuwe invullingen van de Stevenskerk zoekt, ook in een niet-religieuze context.

Opening vrijdagavond 4 september, openingsweekend 5 en 6 september 2020

De opening vindt plaats op vrijdagavond 4 september om 20.00 uur. Sven Ratzke presenteert dan een talkshow met onder de initiatiefnemers van de expo en met fotografen en modellen. Voor de opening is aanmelding vooraf i.v.m. de corona-richtlijnen verplicht! Kijk op www.facebook.com/pridephotonijmegen voor de aanmeldprocedure.

Vanaf 5 september is de expositie toegankelijk zonder aanmelding. In het openingsweekend staat op zaterdag 5 en zondag 6 september de Stevenskerk volledig in het teken van de expositie. Bovendien is er ruimte voor theater, gesprekken, discussie en overdenking. Zo is er het interactieve programma The Naked Thruth van de Transketeers waarin je drie transjongens álle vragen kunt stellen die je een transgender persoon ooit wilde stellen, maar niet eerder durfde. Ook kun je een levende boeken lenen en is er een theaterprogramma van Mind Mix in samenwerking met Ets. 

Adult Alternative is daarna nog te zien tot en met 4 oktober 2020 in de Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62 in Nijmegen. Toegang gratis.

Dit vind je misschien ook leuk