Eerste tentoonstelling in de nieuwe projectruimte van Expo Bart

Vanaf donderdag 28 september is de groepstentoonstelling ‘De Longlist’ te zien bij Expo Bart. Aan deze allereerste expositie in de nieuwe ruimte op het NYMA-terrein doen 12 kunstenaars mee. De expo is een voorproefje van toekomstige samenwerkingen met deze kunstenaars. ‘De Longlist’ is tot en met zondag 5 november te zien.
 
Tijdens deze tentoonstelling is er een mix van 2D werken, installaties, objecten en videowerken te zien. Dit zijn teasers van de kunstenaars die de komende tijd uitgenodigd worden voor een project bij Expo Bart. Daar mogen zij gedurende een periode in uitdagende combinaties gaan experimenteren en spelen om zo tot nieuwe ontwikkelingen, inzichten, technieken en coproducties te komen. 
 
Er zijn onder andere wandkleden van multidisciplinair kunstenaar Bas Kosters (1977) te zien. Kunstenaar Domas van Wijk (1993) toont twee installaties waarbij hij alledaagse gebruiksvoorwerpen inzet op zoek naar onverwachte verschijnselen. Een videowerk van Valentina Gal (1994) geïnspireerd op een wereld waarin de online identiteit steeds belangrijker wordt en ‘Tol’, een object van Wouter van der Giessen (1995) gemaakt van o.a. een parasol. 
 
Deelnemende kunstenaars:
Cindy Bakker, Valentina Gal, Wouter van der Giessen, Maureen Jonker, Bas Kosters, Johannes Langkamp, Thijs Linssen, Jelle Mastenbroek, Isabelle Wenzel, Michiel van der Werf, Domas van Wijk, Marjolein Wittte.
 
De Longlist is van donderdag 28 september tot en met zondag 5 november te zien, elke donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Op zondagmiddag 5 november wordt deze expo afgesloten met een speciaal event. 

Het actuele programma is te vinden op www.expobart.nl.  Adres Expo Bart: Waalplein 6, 6541 AX Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk…