Doornroosje & Extrapool presenteren Onderstuur

De Nijmeegse muziekscene wordt vanaf april verrijkt met de terugkerende avond Onderstuur. Extrapool en Doornroosje slaan de handen ineen om maandelijks eigenzinnige, vernieuwende, experimentele én vaak verrassend toegankelijke, maar nog onbekende livemuziek te presenteren.

Gecontroleerd uit de bocht vliegen

De naam 'Onderstuur' verwijst naar ‘gecontroleerd uit de bocht vliegen’. Het programma is zorgvuldig samengesteld om het publiek zoveel mogelijk te verrassen met artiesten en bands die vaak nog nooit in Nederland hebben opgetreden. Ook is het een bewuste keuze deze onbekende namen een eigen avond te geven. Zo zijn artiesten die je anders alleen op (Randstedelijke) ontdekkings- of boutiquefestivals nu voor een tientje ‘om de hoek’ te zien. En dat in de beste omstandigheden.

Eerste namen en podium op Valkhof Festival

De eerste namen in deze reeks zijn het Amerikaanse elektronische trio Bitchin Bajas (zondag 16 april), de Cypriotische queer artiest Krista Papista (vrijdag 26 mei) en de Nieuw-Zeelandse gitaarnoise-grootheden Roy Montgomery & the Dead C (zondag 11 juni). De concerten vinden vooral plaats in Extrapool, de kunst- print- en performanceruimte die al meer dan 30 jaar kleur geeft aan de Tweede Walstraat. In juli vind je Onderstuur ook in de Valkhofkapel, tijdens Valkhof Festival en de Vierdaagsefeesten.

Meer informatie over het programma vind je op de website van Extrapool en Doornroosje.

Dit vind je misschien ook leuk…