Concertzomer Stevenskerk sluit af met stadsorganist Jenny Podt

Op dinsdag 9 juli om 20.15 uur is het derde en tevens laatste concert in de Concertzomer reeks in de Stevenskerk. De Nijmeegse stadsorganist Jetty Podt zal daar opnieuw haar dierbare Königorgel bespelen.

Voor de vorige editie van Fantaisie Française in het concertseizoen van 2023 had Jetty Podt zoveel mooie muziek gevonden, dat het niet in één concert te passen viel. Dit jaar laat zij daarom opnieuw een selectie muziek van Franse topcomponisten horen, om bij weg te dromen of van op te schrikken. Laat je meevoeren door tot de verbeelding sprekende composities van César Franck, Maurice Duruflé, Olivier Messiaen, Jehan Alain, Jean Langlais en Louis Vierne. Want zonder de kracht van verbeelding zou het leven plat en eendimensionaal zijn. Jetty Podt kent het Konigorgel tot in de haarvaten en kan met de vele klankkleuren die het orgel rijk is, de luisteraar betoveren.

Franse inspiratiebronnen

Dat de Franse 19e- en 20ste-eeuwse orgelmuziek vele organisten inspireert, moge dit concertseizoen duidelijk zijn. Het seizoen start met een trits van concerten met louter Franse muziek uit deze periode. Het concert van Jetty Podt is de derde en laatste van deze miniserie. Als luisteraar kun je je voor even wanen in beroemde Franse kerken en kathedralen waar ooit componisten als Louis Vierne, Maurice Duruflé en Jehan Alain zich door de klank van het Cavaillé-Coll orgel en de immense ruimte lieten inspireren.

Tickets voor het concert van Jetty Podt kosten 15,- euro en zijn te bestellen via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk...