Collectief CultuurConfetti organiseert ‘Ubuntu Feest’ voor Nijmegenaren uit alle windstreken

Op zondag 14 april 2024 organiseert het nieuwe collectief CultuurConfetti het Ubuntu Feest in Lindenberg Cultuurhuis. Deze feestelijke middag is voor Nijmegenaren uit alle windstreken, met diverse muziek- en dansoptredens en andere activiteiten voor jong en oud. Ontmoeting en verbinding staan tijdens het feest centraal.

Het Ubuntu Feest is voor alle Nijmegenaren die zin hebben om kunst en cultuur met elkaar te vieren en te delen. Het feest draait voornamelijk om onderlinge verbondenheid. ‘Ubuntu’ is een Afrikaanse filosofie waarbij verbondenheid, gemeenschap en respect de kernwoorden zijn: “Ik ben, omdat wij zijn”. Deze filosofie komt tot uiting in het diverse programma van de feestmiddag. Zo zijn er optredens van La Diva met aanstekelijke Afrikaanse muziek, de band K.Qarthadashj met Turkse en Indiase muzikale invloeden en DJ MaHerrie, die de zaal aan het dansen zal krijgen met muziek uit o.a. het Midden-Oosten. Daarnaast is er een kunstzinnig programma, zijn er hapjes en drankjes en kunnen kinderen geschminkt worden.

Open Podium

Naast het bestaande programma biedt CultuurConfetti ruimte voor meer lokaal talent. Een aantal Nijmegenaren met bijzondere skills zal zich op het Open Podium tijdens het Ubuntu Feest presenteren. “Op deze manier bieden wij een plek waar talent zich kan laten zien en waar het publiek verrast kan worden door de verscheidenheid aan kunst en cultuur”, aldus de organisatie. 

Collectief CultuurConfetti

Het nieuwe collectief CultuurConfetti is een kleurrijke samenwerking tussen diverse Nijmeegse partijen, waaronder Gezellig Nijmegen, Vrouwengroep Lindenholt, de Vredesambassadeur Nijmegen en Lindenberg Cultuurhuis. Het collectief streeft ernaar om de 'confetti' te vinden in het ontplooien van energieke en inspirerende culturele initiatieven, specifiek gericht op stadgenoten met verschillende (culturele) achtergronden. 

Praktische informatie

Het Ubuntu Feest vindt plaats op zondag 14 april van 13.30 uur tot 17.00 uur in Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 in Nijmegen. Tickets voor het feest kosten € 7,50. Voor wie de ticketkosten een probleem vormen, heeft CultuurConfetti een aantal vrijkaarten beschikbaar. 

Bekijk de website voor meer informatie en tickets

Dit vind je misschien ook leuk…