BOYBAND presenteert de literaire pubquiz ‘Ongeknipt’

De mannen van BOYBAND, de literaire boyband, presenteren op maandagavond 13 juli een quiz over boeken, schrijvers en taaltrivia. Een pubquiz vol spektakel, glitters en glamour. De spelshow ‘Ongeknipt’ wordt live uitgezonden via YouTube en Facebook, zodat iedereen vanuit huis mee kan doen. De organisatie is in handen van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN).

Cultuurliefhebbers kunnen hun kennis over literatuur, liedteksten en lariekoek testen in zestig zenuwslopende minuten. Deelnemen kan in groepsverband of alleen, via een online formulier waarop de antwoorden kunnen worden ingevuld. Er is geen voorkennis nodig voor de bonte verzameling vragen als: wat is de overeenkomst tussen Annie M.G. Schmidt en een bakje borrelnootjes? Hoeveel rijmwoorden eindigen er op een O? En wat krijg je als je Adriaan van Dis kruist met een dansvloer?

Bekende Nijmegenaren

Presentatoren Jelko Arts en Laurens van de Linde onderwerpen niet alleen de kijkers thuis aan dit vragenvuur. In de studio proberen twee Bekende Nijmegenaren zich door de verschillende rondes heen te slaan. Teamcaptain Martin Rombouts gaat samen met schrijver Hanneke Hendrix de strijd aan met teamcaptain Koen Frijns en muzikante Loes Wijnhoven van de Nijmeegse band Clean Pete. Tijdens de chaotische wirwar van vragen biedt de Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders een toeziend oog én goede raad.

Meedoen vanuit huis of vanaf de tribune

Deze semi-literaire multimuzikale glamourquiz wordt op maandagavond 13 juli opgenomen voor een live publiek. Bezoekers kunnen in groepjes van twee deelnemen vanaf de tribune en krijgen zo een exclusief kijkje achter de schermen van de opnames. Kaarten zijn voor 15 euro voor een team van twee personen (inclusief een consumptie) te koop via de website van De Lindenberg. De quiz wordt uitgezonden tussen 20.00 en 21.00 uur via YouTube en Facebook.

Dit vind je misschien ook leuk