BiebBoys verbreken wereldrecords

Ook deze zomer dagen de BiebBoys kinderen uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Joran en Kees zetten tijdens De Grote BiebBoys Zomerchallenge hun talenten in om wereldrecords te verbreken. Kinderen kunnen meedoen door een gratis poster en stickervel op te halen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en verschillende challenges te doen.

De Grote BiebBoys Zomerchallenge is in eerste instantie een programma voor basisscholen, inclusief video en lespakket. Op De Grote BiebBoys Zomerchallenge-poster laten de BiebBoys op verschillende plekken hun talenten zien, zoals boeken omver blazen, het grootste koekje ter wereld bakken of kilometers lezen. Er staan tien challenges en leesopdrachten op, voor thuis én in de bibliotheek. Door stickers te plakken kunnen kinderen de opdrachten ‘afvinken’. Om kinderen die via school niet deelnemen toch de mogelijkheid te geven om mee te doen met de zomerchallenge, zijn er in 18 bibliotheken ook BiebBoys Zomerchallenge-posters en stickers verkrijgbaar.

Tattoo en festivalbandje

Twee van de tien challenges kunnen kinderen in de bibliotheek afronden. De BiebBoys zijn namelijk het boek kwijt geraakt waarin ze al hun wereldrecords bijhouden. Door het mysteriespel te spelen in de bieb, helpen kinderen de BiebBoys om het boek terug te vinden. Als dit lukt, krijgen ze bij de balie een echte BiebBoys-tattoo. Kinderen kunnen een festivalbandje ophalen als ze een kunstwerk van hun lievelingsboek bij de bieb inleveren. De challenge? Bouw mee aan het grootste biebkunstwerk ter wereld!

Meer informatie over De Grote BiebBoys Zomerchallenge is te vinden op: www.biebboys.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...