5x HAN New Horizon updates: maart 2022

Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.

1) Bestaanszekerheid: van praten naar doen

Herstel van bestaanszekerheid, meer kansengelijkheid, gezonder leven gemakkelijker maken: het sociaal domein staat voor een grote opdracht. Bestaanszekerheid voor iedereen staat steeds hoger op de politieke en maatschappelijke agenda. Maar hoe kunnen we dit complexe vraagstuk aanpakken?

Lees het verhaal

2) Impact COVID-19 op ambulanceprofessionals

Welke impact heeft dagelijks werken tijdens de COVID-19 pandemie op ambulancezorgprofessionals? De nieuwe AMPLE-studie biedt inzicht in de mentale gezondheid en het welbevinden van ambulancezorgprofessionals, met preventie als doelstelling.

Lees het verhaal

3) Milieuvriendelijk vervoer met waterstof

Transport is 1 van de boosdoeners als het over CO2-uitstoot gaat. Gelukkig zijn we met elektrisch rijden al een heel eind op weg. Maar de echte toekomst van mobiliteit ligt bij waterstof. Hoe, daar doen we onderzoek naar.

Lees het verhaal

4) Inclusie voor mensen met een beperking

Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking worden in het dagelijks leven uitgesloten van zaken, simpelweg omdat ze ergens met een rolstoel niet naar binnen kunnen of niet volwaardig deel kunnen nemen in verband met slechthorendheid of slecht zicht.

Lees het verhaal

5) Hoe kun je al tijdens het onderzoek duurzaam impact maken?

Onderzoeken hebben vaak een lange doorlooptijd. Denk aan onderzoeken naar dementie die in volle gang zijn, maar waarvan nog onbekend is welke voorzieningen en maatregelen nu écht bijdragen aan behoud van zelfstandigheid. Intussen neemt deze ziekte hand over hand toe.

Lees het verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant... - Nijmegen innoveert