Lifeport Festival Circulair: ontmoet, ontdek en bouw mee

Kennisboosts, workshops, panelgesprekken en ontmoetingen waarin het slimmer omgaan met grondstoffen in voeding en bouw centraal staat. Dat zijn de ingrediënten van het Lifeport Festival Circulair dat op 27 juni in De Lindenberg Nijmegen plaatsvindt.

Regionale circulaire economie samen

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In regio Rijk van Nijmegen wordt hard aan deze transitie gewerkt. De RvN@ Circulaire Raad heeft als doel samenwerking en kennisdeling in de regionale circulaire economie te stimuleren. Daarom brengt het op maandag 27 juni bedrijven, kennisinstellingen en overheden op het Lifeport Festival Circulair samen.  Het festival heeft een groot sessieaanbod waarin businessmodellen, ondernemersverhalen en innovaties binnen de thema’s circulaire voeding en bouw centraal staan. Daarnaast is er ruimte voor de toevallige en minder toevallige ontmoetingen op de complete middag voor mkb’ers, studenten, bestuurders, docenten en alle overige professionals die zich met circulariteit bezighouden.

Programma

Laat je verrassen of stel vooraf je eigen programma samen bij het bestellen van je festivalticket:

  • Bezoek het Productpark met de gaafste circulaire innovaties uit de regio. Dit hart van het festival is dé plek voor ontmoeting en kennismaking.
  • Doe mee aan een interactieve werkvorm om samen tot concrete plannen en oplossingen te komen om de wereld duurzamer te maken: Action Learning.
  • Ga mee met de LABSafari en ontdek de toekomst van de circulaire bouw in Nijmegen.
  • Doe mee aan een Kookworkshop van de Lindenberg met lokale producten en haal de circulaire economie je eigen keuken in. Samen zorgen we voor korte ketens en minder voedselverspilling!
  • Woon een Talkshow bij van koplopers de circulaire economie in het Rijk van Nijmegen.
  • Kick-off Gezond Circulair Campus Hub, een samenwerking op het gebied van circulariteit van het excellentieprogramma van ROC Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit.

Meer informatie over het festival of direct tickets bestellen? Dat kan via deze link: www.lifeportfestival.nl

Praktische informatie

Wanneer? Maandag 27 juni, 14:00 – 17:30 uur (met aansluitend netwerkborrel)

Waar? De Lindenberg, Nijmegen

Voor wie? Ondernemers, studenten, bestuurders, docenten, medewerkers van maatschappelijke instellingen en zakelijke dienstverleners.

Kosten? €125,- excl. btw (€25,- voor studenten)

 

Lifeport Festival Circulair is een coproductie van RvN@ en ACBN Evenementenbureau.

 

Leden Circulaire Raad regio Rijk van Nijmegen

Dar, ARN, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Radboud Universiteit, MARN, TNO, Radboudumc, Rabobank, Klokgroep.

Dit vind je misschien ook interessant...