5x leuke verhalen van Radboud Recharge: januari 2022

Met Radboud Recharge wil de Radboud Universiteit mensen het hele leven lang laten leren. Op het platform kun je onder meer boeiende lezingen, interviews met vooraanstaande wetenschappers ontdekken en verbreed je kennis met tips van succesvolle alumni. Van elk verhaal kun je wel iets leren. Elke maand kiezen we enkele leuke verhalen voor je uit.

1) Emoties aflezen van gezichten kan verraden hoe jij je voelt

Het herkennen van een emotie is een belangrijke vaardigheid die ons helpt in sociale situaties. Maar hoe jij jezelf voelt heeft invloed op hoe goed je dit kan.

Lees het hele verhaal

2) Hoe groter, hoe beter. Ook als het om je hersenen gaat?

Vroeger was de aanname dat mensen zo slim zijn omdat we grote hersenen hebben. Maar zo simpel is het niet.

Lees het hele verhaal

3) Mensen transporteren met magneten

Zwevend naar je werk. Niet van gelukzaligheid. Maar met een innovatief transportmiddel dat weinig stroom verbruikt en ook nog eens goed is voor het klimaat. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar er wordt aan gewerkt!

Lees het hele verhaal

4) Aandacht maakt blind

Hoe kan het dat we soms zichtbare dingen toch over het hoofd zien? Aandacht voor het ene maakt je blind voor (bijna) al het andere.

Lees het hele verhaal

5) Het klimaat blijft wat puppy’s en baby’s betreft buiten ons vizier

Mijn vriendin en ik zitten in de auto op weg naar Groningen. We gaan een pup ophalen. Een bijzonder milieuvervuilende pup, want honden zijn slecht voor het klimaat. Maar hoeveel argumenten ik ook in overweging heb genomen tegen het nemen van een hond, het feit dat die hond een methaanbommetje zou zijn wiens jaarlijkse milieu-impact gelijk is aan een autorit naar Napels en terug, zat daar niet bij. Als ik eerlijk ben, vond ik oprecht het feit dat ik ’s avond van de bank zou moeten, de kou in, zwaarder wegen.

Lees het hele verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check Radboud Recharge.

Dit vind je misschien ook interessant...