5x HAN New Horizon updates: november 2022

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.

1) Gemeente Nijmegen, Radboud Universiteit en HAN University of Applied Sciences starten samenwerking met Hospi Housing

Vanwege de grote woningnood onder studenten zijn de gemeente Nijmegen, HAN University of Applied Sciences en de Radboud Universiteit een samenwerking met Hospi Housing aangegaan. Per november 2022 start een tweejarige samenwerking met als doel hosts en gastgezinnen te vinden voor de verhuur van een kamer in huis aan een student.

Lees het verhaal

2) Project Zorg met de Wijk stimuleert preventie

Hoe kunnen zorgaanbieders met elkaar de groeiende zorgvraag nog aan? In Nijmegen Dukenburg en in de gebieden Druten, West Maas en Waal is het project Zorg met de Wijk gestart. Hoe kan de zorgvraag worden uitgesteld of voorkomen? Het Lectoraat Wijkverpleging van de HAN ondersteunt het onderzoek.

Lees het verhaal

3) “Veel alleenstaande ouderen hebben een hoog voedingsrisico”

Ondervoeding bij ouderen betekent niet dat ze met bolle buikjes zitten zoals we dat kennen van kindjes in Afrika. “Veel 65-plussers hebben een serieus energie- en eiwittekort. Dit zorgt voor onherstelbare spierafbraak waardoor de zelfstandigheid in het gedrang komt,” vertelt onderzoeker Jos Borkent die afgelopen week op dit onderwerp promoveerde.

Lees het verhaal

4) Ambulancezorgprofessionals en impact COVID-19

Wat is de mentale gezondheidstoestand van ambulancezorgprofessionals na 2 jaar COVID-19? In welke mate komt angst, depressie, Post-Traumatische Stress, vermoeidheid en slapeloosheid voor? Onlangs hebben 783 professionals meegewerkt aan de AMPLE-studie. De conclusie en het advies zijn nu beschikbaar.

Lees het verhaal

5) December: maand van de Health Check

HAN SENECA heeft de maand december omgeroepen tot de maand van de Health Check. Hiermee willen we extra aandacht besteden aan jouw gezondheid en vitaliteit. De Health Check helpt je erbij om inzicht te krijgen in jouw situatie en hier op een gepaste manier mee om te gaan. Deze maand zijn er extra mogelijkheden om een Health Check uit te laten voeren.

Lees het verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant... - Nijmegen innoveert