5x HAN New Horizon updates: mei 2022

Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.

1) Sint Maartenskliniek, HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen slaan handen ineen voor leer- en innovatie team (LINT)

Onvoldoende gekwalificeerd personeel staat in het rijtje van toprisico’s voor de zorg. Goede leerwerkplekken voor studenten zijn dan ook essentieel met het oog op de toekomstige arbeidsmarktvraag. Daarom bekrachtigden op woensdagavond 11 mei de Sint Maartenskliniek, de HAN University of Applied Sciences en het ROC Nijmegen de samenwerking in het Leer- en INnovatie Team (LINT).

Lees het verhaal

2) Wat is wijsheid vitamines uit pillen via een infuus of uit voeding?

Waarom zou je gebalanceerd eten als je de vitamines ook in pilvorm kunt innemen? Bij een winkel in Rotterdam kun je zelfs vitamines en mineralen toegediend krijgen in infuusvorm. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Lees het verhaal

3) Project Digital Twin trapt af met eerste learning community

Donderdag 14 april stond in het teken van kennisdeling. Een dag waarin studenten de tussentijdse resultaten van hun Digital Twin projecten presenteerden. Het doel van die projecten: de concurrentiepositie van de maakindustrie in Oost-Nederland met digital twin technologie versterken.

Lees het verhaal

4) Circulaire bedrijventerreinen

De bijdrage van bedrijventerreinen aan de circulaire economie is enorm groot, maar wordt tegelijkertijd zwaar onderschat. Om de circulaire potentie van bedrijventerreinen beter te benutten, is de inzet van de publieke professional essentieel. Deze lokale beleidsmedewerker kan, samen met relevante partners, een effectieve aanjager worden.

Lees het verhaal

5) Installatie Eric Velleman als Lector Inclusive Digital Design & Engineering

Is kunstmatige intelligentie een bedreiging of juist een kans voor mensen met een (visuele) beperking? Tijdens zijn inaugurele rede op 25 mei wijst lector Eric Velleman erop dat bij nieuwe media en technologieën maar weinig aandacht is voor de toegankelijkheid hiervan. En dat wet- en regelgeving hierbij kan helpen, maar zeker niet volstaat.

Lees het verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant... - Nijmegen innoveert