5x HAN New Horizon updates: juli 2022

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.

1) Leren in de virtuele praktijk

The Simulation Crew uit Nijmegen maakt al jaren simulaties waarin je iets kunt leren. De laatste jaren maken ze vooral simulaties in VR.

Lees het verhaal

2) Wat betekent ICT voor het (speciaal) onderwijs?

Niet iedereen kan meekomen in de digitale wereld. Ergotherapeut bij de onderwijsspecialisten in Arnhem, Dennis Arnold, vroeg studenten van onder meer de opleidingen Ergotherapie, Diëtetiek, Pedagogiek en Pabo om te onderzoeken wat er verstaan wordt onder digitale inclusie.

Lees het verhaal

3) Beter leren reanimeren met babypop Marina

Marina. Zo heet de babypop die studenten Verpleegkunde aan de HAN moet gaan helpen bij de reanimatielessen. Het is een pop met allerlei sensoren die medische handelingen meet. De modellen die nu op de markt zijn, werken niet goed of zijn te duur, stelt de HAN. Samen met studenten van onder meer Embedded Systems Engineering en Industrieel Product Ontwerpen wordt daar verandering ingebracht.

Lees het verhaal

4) Centre of Expertise Sneller Herstel haalt ZonMw-subsidie binnen

HAN-onderzoeker en innovator Sandra Jellema heeft in samenwerking met sociale wijkplaats BUUR een mooie ZonMw subsidie binnengehaald om kwetsbare ouderen in de Nijmeegse wijk Brakkenstein te kunnen ondersteunen.

Lees het verhaal

5) Wendbaarheid van de (aankomende) professional bevorderen

Het Lectoraat Responsief Beroepsonderwijs heeft een RAAK-PRO subsidie toegekend gekregen om samen met de Hogeschool Utrecht (HU) een project op te starten genaamd ‘Teaming in de tussenruimte: grensoverstijgend samenwerken in leerwerkomgevingen voor wendbare professionals.’

Lees het verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant... - Nijmegen innoveert