5x HAN New Horizon updates: februari 2022

Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.

1) Vervolgonderzoek naar begrijpelijkheid overheidsteksten

Hoe begrijpelijk zijn de brieven en webteksten van de overheid? Is het de lezers wel duidelijk waarom ze een brief krijgen en wat ze moeten doen? De HAN en Universiteit Utrecht doen in 2022 weer onderzoek naar de begrijpelijkheid van overheidsteksten.

Lees het verhaal

2) Virtual Reality-ruimte voor vaktherapie

Hoe kan een vaktherapeut telepresent zijn in dezelfde VR-ruimte als de cliënt vanuit zijn eigen huis? Op welke manier kan de vaktherapeut dan ook ervaringsgericht werken op afstand? Het doel van het project VR Health Experience is het ontwikkelen van een VR-ruimte om vaktherapie te kunnen aanbieden.

Lees het verhaal

3) Het verschil maken, dat doe je samen

“Weegt lichamelijke gezondheid soms zwaarder dan geestelijke?” Met de kin omhoog en stevig op het podium vuurt verpleegkunde-student Sam de kritische coronavraag richting professor Diederik Gommers. De HAN International Week Health and Social Studies is nog maar net begonnen en studenten bijten zich in het eerste maatschappelijke vraagstuk vast.

Lees het verhaal

4) Studenten social work creëren innovatief zorgproduct voor gehandicapten in onderwijs

Werken aan verbetering in de gehandicaptenzorg. Wat houdt dat in? Maak kennis met studenten Social Work Emma Rutten en Juul Bergevoet. Ze vertellen je graag over hun project, de samenwerking met lector Maaike Hermsen en onderzoeker Ida van Asselt-Goverts én over hun band met de gehandicaptenzorg.

Lees het verhaal

5) Blijven meedoen na een beroerte

In de eerste periode na een beroerte worden mensen meestal intensief begeleid door een multidisciplinair team van revalidatieprofessionals. Hierna is het vaak aan de cliënt zelf. Maar hoe krijgt deze het voor elkaar om de winst die tijdens de revalidatie geboekt is, te behouden?

Lees het verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant... - Nijmegen innoveert