5x HAN New Horizon updates: september 2022

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.

1) CvB-voorzitter Rob Verhofstad onthult slim, schoon en sociaal voertuig HAN Automotive Research

CvB-voorzitter Rob Verhofstad heeft op dinsdag 13 september namens de HAN University of Applied Sciences en het HAN Lectoraat Automotive Research een nieuw innovatief slim, schoon en sociaal onderzoeksvoertuig onthuld: de Opel Rocks-e.

Lees het verhaal

2) Zorg, welzijn en onderwijs slaan handen ineen

De HAN tekende onlangs een intentieovereenkomst met zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Om deze kansen optimaal te benutten, slaan zorg, welzijn en onderwijs vaker de handen ineen via het initiatief Sterk Zorg- en Welzijnsonderwijs.

Lees het verhaal

3) Technologie ondersteunt kwetsbare jongeren

Hoe kan technologie kwetsbare jongeren helpen bij het vergroten van hun zelfstandigheid in de samenleving? De eCoach methode helpt zorgprofessionals om jongeren te begeleiden in het samenstellen van betekenisvolle, op maat gesneden ondersteunende technologie. De komende 2,5 jaar ontwikkelt de HAN deze methode.

Lees het verhaal

4) Het opleiden van professionals voor de toekomst

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Hoe stoomt het hoger onderwijs toekomstige professionals klaar voor de uitdagingen rondom duurzaamheid, transities in de zorg en op het gebied van bevolkingsgroei?

Lees het verhaal

5) Overzicht SLIM en SCHOON studiejaar 2021-2022

Het begin van dit studiejaar is een mooi moment om enkele hoogtepunten te bekijken van het studiejaar 2021-2022 vanuit de zwaartepunten Smart Region - Slim en Sustainable Energy and Environment - Schoon te bekijken. Ontdek wat bundeling van krachten oplevert gedurende 1 studiejaar!

Lees het verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant... - Nijmegen innoveert