De winkel van tijd

Hoe oud is het sterrenstelsel? Hoe lang voelt een lichtjaar? Dat soort vragen triggerden Pavèl van Houten bij de tentoonstelling Into the Black Hole. Hij bedacht De winkel van tijd. Vanaf 28 januari is deze elke zondag geopend, maar ook alle dagen van de carnavalsvakantie (10 t/m 18 februari).

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Je bent je vast wel eens bewust van het verloop van tijd. Bijvoorbeeld als je niets te doen hebt en het lijkt alsof alles saai is. In De winkel van tijd maak je de tijd tastbaar. Zo tastbaar dat je er zelfs mee kan betalen. Je verdient “flutten” met wachten, een soort betaalmiddel. En daarmee kun je écht iets kopen in de bijzondere ‘winkel van tijd’ in het museum. Sommige producten hier op aarde zijn jong en bestaan een fractie in tijd vergeleken met andere, die zo oud zijn dat ze zelfs de dinosauriërs langs hebben zien lopen. Wil je de duurste en oudste producten kopen? Dan zul je er flink wat tijd aan moeten besteden. Of weet jij de tijd zo te buigen dat de flutten je om de oren vliegen?

Contact

Valkhof Museum
Keizer Karelplein 33
6511NH Nijmegen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Prijzen

  • Gratis Een bezoek aan de winkel van tijd zit bij je museumticket in begrepen. Je hoeft hier geen extra kaartje voor te kopen.

Kenmerken

Hier vind je ons