Wandelen

Het is heerlijk wandelen in het groen rondom de Waalstad! Struin langs de waterkant voorbij konikpaarden en wilde runderen, loop onder het hechte bladerdak van het bos bij de Duivelsberg of maak een sportieve tocht in het heuvelachtige gebied rondom Groesbeek. Strik je veters en ga op pad!

Ontdek al wandelend de stad

Deze historische wandeling voert je langs een aantal van de indrukwekkende historische gebouwen en plaatsen die Nijmegen rijk is, waardoor je ongetwijfeld nieuwe indrukken opdoet en de stad beter leert kennen. De stad ademt een zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Als je oog hebt voor het verleden, kun je ruimschoots genieten van de rijke afwisseling aan cultuurhistorie die Nijmegen te bieden heeft.

Bekijk de stadswandeling

Wandel het hele jaar de Vierdaagse

Zo’n 40.000 wandelaars komen elk jaar in de derde week van juli naar de oudste stad van Nederland tijdens de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen. Wil jij de prachtige wandelingen in alle rust en ruimte wandelen, zodat je volop kunt genieten van de natuur en cultuur? Download dan de routes en ga lopen wanneer het jou uitkomt! De routes zijn hetzelfde als de Vierdaagse, maar je kunt op elke plek starten. En heb je geen zin om de gehele omschreven route in een keer te lopen, dan ga je gewoon een andere keer verder. 

Bekijk de routes

Veel wandelplezier!

Kies de befaamde N70-wandelroute voor een unieke 5 sterren-wandeling over glooiende heuvels en met doorkijkjes naar rivier en uiterwaarden. Wijnliefhebbers lopen van proeverij naar proeverij via een route langs uitgestrekte wijngaarden. Meer een liefhebber van historie? Volg dan het eeuwenoude spoor van de Romeinen. 

Bekijk prachtige wandelroutes