Limes Festival in Museumpark Orientalis

Valkhof Museum en Museumpark Orientalis slaan de handen ineen tijdens het Limes Festival. Met onze gebundelde kennis en het prachtige Orientalis als toneel, proef je deze dagen van het Romeinse leven. Wist je dat de Limes (uitgesproken als ‘Lie-mes’) de grens was van het Romeinse Rijk, en dat deze dwars door dit gebied liep? In de Romeinse tijd bruiste het hier van de activiteit, en dat is ook nu nog terug te zien.

De hele kerstvakantie kun je genieten van een Romeins programma voor jong en oud. Sommige kersttradities stammen af van de Romeinen. Laat je op de Romeinse kerstmarkt verrassen door eeuwenoude ambachten of zoek aan de scherventafel mee naar sporen van de Romeinen. Misschien kom je er zo achter dat je een archeoloog in de dop in huis hebt? En sluit je dag samen af langs de knusse lichtjesroute.

Activiteiten

Romeinse kerstmarkt

Op deze bijzondere kerstmarkt kun je authentieke Romeinse producten kopen. En dat niet alleen: de ambachtslieden maken de producten ter plaatse, zodat je kunt zien, horen, proeven en ruiken wat de Romeinen allemaal al wisten te maken. Zet je zintuigen maar op scherp! Kom je op tijd, dan kun je ook nog genieten van andere activiteiten en de prachtige lichtjesroute.

Data: dinsdag 26 december, donderdag 28 december, dinsdag 2 januari en donderdag 4 januari Tijden: 14:00 – 20:00, doorlopend
Locatie: Museumpark Orientalis, Romeinse straat

Deze activiteit wordt georganiseerd door Museumpark Orientalis

Romeinenwerkplaats

In de interactieve Romeinenwerkplaats maak je kennis met het leven in zowel de Romeinse stad als in een legerkamp. Waan je even een Romein: maak kleurrijke mozaïeken, bouw een boog zonder cement, schiet met een stoere katapult of maak een dak zoals ze het vroeger deden! Probeer het zelf eens uit en ervaar dat het leven in een Romeinse stad en legerkamp eigenlijk niet zo veel verschilt met nu.

Data: Donderdag 28 december, dinsdag 2 januari & donderdag 4 januari. Van 15:00 – 19:00 uur doorlopend.
Locatie: Museumpark Orientalis, Romeinse straat

Deze activiteit wordt georganiseerd door Valkhof Museum in Museumpark Orientalis

Archeoloog in de dop

Maak kennis met het beroep van een archeoloog.

Op een nagebootste opgravingssite ga je graven, registreren en interpreteren. Welk archeologisch materiaal heb je gevonden? En tot wie zouden je vondsten hebben behoord: een slaaf, een ambachtsman, een gladiator – of misschien zelfs iemand van je eigen leeftijd?

Daarna schuif je aan bij de scherventafel: een grote tafel met scherven uit alle periodes. Onder begeleiding van een archeoloog werk je met écht eeuwenoud archeologisch opgravingsmateriaal. Je sorteert en determineert, en leert over archeologisch materiaal: bot, aardewerk, hout, zaden. Zo vind je uit waarvoor en wanneer wat je gevonden hebt vroeger werd gebruikt.

Data: Donderdag 28 december, dinsdag 2 januari & donderdag 4 januari. Van 15:00 – 19:00 uur doorlopend.
Locatie: Museumpark Orientalis, opgravingssite (vlakbij de Romeinse straat)

Deze activiteit wordt georganiseerd door Valkhof Museum in Museumpark Orientalis

Limes Festival in Museumpark Orientalis

Praktische informatie

Locatie: Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting (bij Nijmegen)

Data: Dinsdag 26 december, donderdag 28 december, dinsdag 2 januari en donderdag 4 januari

Prijs: Entree museumpark Orientalis.
Tarief: €14,- voor volwassenen, kinderen korting, museumkaarthouders gratis toegang

Voor meer informatie locatie en prijzen: https://www.museumparkorientalis.nl