Spellen in het koor

Verhalen zijn te vinden in boeken, films, muziek maar ook in spellen. Tijdens Novio Magica kun jij ontsnappen aan de grauwe werkelijkheid en samen verhalen vertellen door middel van elven, draken en reuzen die geen uitdaging uit de weg gaan. Weet je al over welk spel we het hebben? Jawel, Dungeons and Dragons! D&D organisatie SpelSlot laat jou de kracht en magie van deze fantasy role playing game zien én beleven door middel van korte demo’s voor jong en oud.

Wil je liever een spel spelen met miniaturen? Dan heb je geluk! Hive Novio is aanwezig met meerdere spellen. En mocht je nou een spel ontdekken dat je helemaal te gek vindt: bij Tante Hannie koop je meteen jouw favoriete spel! Zo kun je thuis meteen verder spelen.  

Of schuif aan bij de workshop Black Mirror Stories. Black Mirror is een populaire televisieserie waarin technologische ontwikkelingen van deze eeuw centraal staan. De serie is een goed voorbeeld van het effect dat sciencefiction op ons beeldend vermogen heeft. Tijdens de workshop Black Mirror Stories bedenk je je eigen gitzwarte raadsels over technologie. De andere deelnemers moeten de oplossing van jouw verhaal raden.

 

Spelslot

Spelslot is een nationale Dungeons and Dragons-organisatie uit Nijmegen. Zij laten mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met D&D, andere roleplaying games en bordspellen. Hun enthousiasme werkt zeer aanstekelijk. Daarnaast willen zij ook creatief talent kansen geven door bijvoorbeeld hun producten te testen én een platform te geven. Spelslot werkt samen met Bibliotheek Gelderland Zuid om fantasy en de magie van verhalen te verspreiden.

Het afgelopen jaar heeft Spelslot al vele leuke dingen voor nerdy Nijmegen georganiseerd. Zo hadden ze een zeer goed bezochte Dungeons and Dragons-middag tijdens de allereerste Novio Magica. Daar vloeide onder meer maandelijkse D&D-middagen voor jongeren in de bieb uit voort. Ook heeft Spelslot in maart een Evening at the Library georganiseerd. Dit was een avond waarin de bezoekers fantasy, roleplaying games en verhalen als helden beleven in een verduisterde bibliotheek.

Hive Novio

Wargamesclub Hive Novio is al bijna 25 jaar actief in Nijmegen. Clubleden spelen samen grotere bordspellen als Warhammer 40k, Age of Sigmar en Lord of the Rings. Maar ook kleinere spellen als een Song of Ice and Fire en Flames of War komen aan bod. Als er maar miniaturen in voorkomen! Elke donderdagavond is de kelder van spellenspeciaalzaak Moenen & Mariken dé plek om te gamen, schilderen of gewoon lekker met spelfanaten onder elkaar te kletsen. Voel je vrij om een keer naar binnen te lopen!

 

Black Mirror Stories

Kunstenaar Roos Groothuizen leert je in haar workshop hoe je je eigen Black Mirror Stories maakt. Dit kaartspel met raadsels is ontworpen om de toekomst van onze huidige technologische ontwikkelingen te verkennen. Roos Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar praktijk en binnen het kunstcollectief Telemagic doet ze onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie.

Cosplay catwalk

Wil jij tijdens Novio Magica je mooiste cosplay kostuum showen? Dat kan op cosplay catwalk van Novio Magica!

Onze jury, bestaande uit Joany , Renate  en Stephanie zitten op de eerste rij om jouw kostuum te bewonderen en beoordelen. Je kunt leuke prijzen winnen! Tamara van Creative steampunk connection zal de presentatie voor haar rekening nemen. Wil jij meedoen? Meld je dan aan via deze link.

Het Rad van Telefortuin

Deze kermisattractie van Telemagic is in staat jouw toekomstige gedrag te voorspellen. Gooi er een 50 cent-muntje in en de schijf gaat draaien. Zo gauw je op de knop drukt, spuugt het apparaat jouw digitale horoscoop uit. De Haiku-Generator is een cyber-poetische Guru die op willekeurige tijden wakker wordt om een unieke cyber-haiku voor te dragen.

Telemagic is een kunst-techniek collectief dat bestaat uit de spirituele surfers Ymer Marinus (they/he), Roos Groothuizen (she/her) en Cyanne van den Houten (she/they). Hun werk draait om de connectie tussen mens en digitale technologie. Ze geloven dat onzichtbare technologie niet iets is waar je bang voor moet zijn. In hun werk heeft de machine de controle.

Novio Magica Lite 2024

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar is fantasyfestival Novio Magica op maandag 20 mei terug in de Stevenskerk. Op Tweede Pinksterdag draait het allemaal om makers die magie uit hun hoofd en handen toveren. Denk aan whimsical workshops, bookish bliss, crafting chronicles, mystical makers, magical manuscripts en nog veel meer!

Lees meer