Programma Kleine Tipi

Wil jij leren schrijven? Of misschien juist beeldend bezig zijn? Dan is de kleine tipi de plek voor jou!

 

Workshop: "Worldbuilding: Van wereld tot verhaal" door De Torenkamer

In de workshop "Worldbuilding: Van wereld tot verhaal" leert schrijverscollectief De Torenkamer je de ins en outs van worldbuilding. Wat zijn de drie F's van worldbuilding, hoe vermijd je worldbuilder's syndrome, en hoe stem je jouw personages af op je vertelwereld? Of je nu al tien jaar werelden bouwt, of vandaag begint, de Torenkamer duikt graag met jou de diepte in!

De Torenkamer

Schrijverscollectief de Torenkamer zet zich in voor het vergroten van een rijke, speculatieve literaire traditie in Nederland. De Torenkamer kijkt uit over het Nederlandse boekenlandschap en constateert dat de literatuur zich op de gekste plekken verstopt. Er is geen afgebakend land met een welkomstbordje ‘literatuur’. Literatuur, fantasy, horror, scifi, magisch realisme, bestaan naast elkaar, met elkaar, in elkaar, door elkaar.

Ieder lid is op hun eigen manier een speculatief schrijver. Samen met verschillende (literaire) instanties zet de Torenkamer projecten neer die altijd hetzelfde doel voor ogen hebben: het vieren van de speculatieve fictie. 

Reserveer je gratis ticket via deze link.

 

Workshop: Create your own magical character! door Maartse Hazen

In deze workshop ontwerp je jouw eigen magische zelf! Hoe ziet jouw alter ego eruit als je zou mogen kiezen? Heb je vleugels of oren? Superkracht? Een zwaard of juist een pen? Teken, knip, plak en plaats jouw magische karakter in het decor van Novio Magica!

Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden en wordt gegeven door niemand minder dan de vormgever van Novio Magica. Je krijgt de kans om te leren van de maker van onze mooie posters!

Maartse Hazen

Maartse Hazen is een studio voor beeldontwerp. Ze kenmerken zich door kracht, vaart, toewijding, energie, speelsheid, een scherp gehoor en een ruim blikveld. De naam is ontleend aan het karakter The March Hare uit het boek Alice’s adventures in Wonderland (Lewis Carroll, 1865) waarbij de schrijver zich liet inspireren door de Engelse uitdrukking As Mad as a March Hare. Aan het roer staat Marga van den Heuvel. Zij bedenkt, ontwerpt en illustreert. Maartse Hazen kan echter ook functioneren als collectief. Bij grotere projecten wordt een leger hulphazen opgetrommeld van mensen met ieder hun eigen expertise.

Gratis aanmelden kan via deze link.

 

Workshop: First Lines, Last Words, Cliff Hangers and Dead-Ends door Esther O’Toole

Ben je al een tijdje bezig met je eigen verhalen? Of zou je graag willen schrijven maar weet je niet hoe je moet beginnen? Kom naar deze flash fictie workshop en bouw aan je schrijf-spieren! Aan de hand van inspirerende flash fictie en supersnelle schrijfoefeningen ga jij een begin - of een einde - aan jouw verhaal maken!

Esther O’Toole

Esther is een van oorsprong Britse schrijver die vlakbij Nijmegen woont. Met een achtergrond in theater en kunsteducatie, en een master in Engelse literatuur en cultuur, schrijft ze toneelstukken, poëzie, proza, VR en commerciële teksten. Ze leest vrijwel alles wat je haar voorschotelt (oké, behalve de gebruiksaanwijzing van huishoudelijke apparaten) en heeft een voorliefde voor hedendaagse fictie en de ontwikkeling van nieuwe verhalen, speculatieve fictie en world-building. Ze doet niets liever dan mensen helpen hun ideeën te ontwikkelen tijdens informele workshops of 1-1 sessies.

Je kunt je aanmelden via deze link.

Novio Magica Lite 2024

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar is fantasyfestival Novio Magica op maandag 20 mei terug in de Stevenskerk. Op Tweede Pinksterdag draait het allemaal om makers die magie uit hun hoofd en handen toveren. Denk aan whimsical workshops, bookish bliss, crafting chronicles, mystical makers, magical manuscripts en nog veel meer!

Lees meer