Een kerk vol schrijvers

Kennismaken met auteurs die je nog niet kent, ook dat kan tijdens Novio Magica. Overal in de kerk vind je schrijvers die zichzelf en hun boeken presenteren. Natuurlijk zijn de boeken ook te koop. Dekker v.d. Vegt boekverkopers is aanwezig met een boekentafel met klassiekers, limited editions en meer.

 

Julian ten Böhmer, @jtb.books

Julian ten Böhmer (1996) heeft een voorliefde voor fantasy. Hij houdt van boeken, muziek, sporten en spelletjes. Om zich te verdiepen in taal is hij Nederlands gaan studeren. Met zijn bachelor op zak is hij inmiddels Neerlandicus. Vanaf jonge leeftijd las hij over middeleeuwse avonturen en magische werelden. Op vijftienjarige leeftijd begon hij te schrijven aan een trilogie, geïnspireerd door zijn vrienden en familie. De wereld van Malar werd geschapen.

 

Wim Slierendregt, @fantasywim, of Wim Slierendregt | Facebook

Wim Slierendregt schrijft omdat hij tijdens het schrijven zijn hersens kan gebruiken, maar vooral zijn fantasie. Als hij iemand met een fantasyverhaal een paar ontspannen uren kan bezorgen, is hij tevreden. Hij is al meer dan vijftig jaar getrouwd en is verhalen voor zijn kleinkinderen gaan schrijven. Dit was de start van zijn serieuze schrijfcarrière. Daarvoor is hij van alles geweest: klusjesman, planeconoom, projectleider en onderzoeker. Zijn verhalen gaan over draken, reuzen en dwergen. Maar ook over aliens, en een jongen met vreemde krachten. Wim laat zijn fantasie graag de vrije loop.

 

Bonsart Bokel, @radioretrofuture

Bonsart Bokel is een Nederlandse Steampunk auteur. Hij heeft een YouTube kanaal, getiteld ‘Radio Retrofuture’, waarop hij zijn boekenserie The Association of Ishtar heeft gebaseerd.

 

Gijs Klaassen

In 2023 verscheen het fantasydebuut van Gijs Klaassen, getiteld De grot die gebouwd was. Voor de setting laat hij zich inspireren door filosofie, wetenschap en geschiedenis. Het verhaal heeft raakvlakken met Robin Hobb en J.K. Rowling, maar hij is vooral fan van George R.R. Martin, Patrick Rothfuss en Tolkien. Naast schrijver is Klaassen leraar biologie op een middelbare school in Nijmegen. Zijn boeken liggen ook in de winkel bij Dekker en v.d. Vegt.

 

Anne Marie de Haan

Anne Marie de Haan schrijft artikelen en verhalen sinds 1990. Zij studeerde Kunstgeschiedenis, Journalistiek en volgde schrijfcursussen Verhalen en Roman bij de Schrijversvakschool. Zij werkte in de reiswereld en bij het Internationale Vrouwencentrum. Daarnaast is ze geïnteresseerd in het bovennatuurlijke, esoterische en in lucide dromen. Fatima’s hand is haar fictiedebuut.

 

Bo van Leeuwe, @bomarjoline

Bo van Leeuwe is een schrijver die zich helemaal thuis voelt in de wereld van Young Adult boeken, waarbij haar verhalen doordrenkt zijn met een vleugje magie. Als fervent lezer is zij geïnspireerd door het genre van YA Fantasy en thrillers, en haar absolute favorieten zijn zonder twijfel ‘Harry Potter’ en ‘The Hunger Games’. Deze boeken hebben niet alleen haar liefde voor verhalen aangewakkerd, maar ook het verlangen om zelf bij te dragen aan de wereld van betoverende fictie.

 

Sandy Butchers, @sandybutchers

Sandy Butchers is een prijswinnende auteur en illustrator die vooral bekend staat om haar werk aan The Singularian Grimoire Anthologies. Het was het eerste project waarin ze haar vaardigheden als kunstenaar combineerde met haar passie om verhalen te vertellen. Tegenwoordig werkt Sandy als freelance ontwerper voor Urano Publishing USA en neemt regelmatig opdrachten aan.

Volg haar op alle socials: @SandyButchers of ga naar www.SandyButchers.com

Novio Magica Lite 2024

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar is fantasyfestival Novio Magica op maandag 20 mei terug in de Stevenskerk. Op Tweede Pinksterdag draait het allemaal om makers die magie uit hun hoofd en handen toveren. Denk aan whimsical workshops, bookish bliss, crafting chronicles, mystical makers, magical manuscripts en nog veel meer!

Lees meer