Merel van Slobbe

Wintertuinsessies 2020: de toekomst van poëzie en hiphop

Dit voorjaar stellen Merel van Slobbe en Simon Mamahit hun ideale talkshow samen tijdens de Wintertuinsessies. Merel onderzoekt op 27 februari samen met Roos Rebergen, Kila van der Starre en Arno Van Vlierberghe poëzie buiten de bundel bij Expoplu. Simon gaat op 26 maart op zoek naar de toekomst van hiphop bij Brebl.

Merel van Slobbe onderzoekt poëzie buiten de bundel

‘Above all, the poetry of the future will do whatever the hell it wants.’ - Maggie Nelson, The poetry of the Future

Er is instagrampoëzie, poëzie in zines, poëzie op straat, op het podium en op festivals. Op donderdag 27 februari gaat Merel van Slobbe bij Expoplu in gesprek met muzikant/dichter Roos Rebergen en de dichters Kila van der Starre en Arno Van Vlierberghe. Ze onderzoeken nieuwe vormen van poëzie en verkennen de toekomst. Wat kunnen deze nieuwe vormen bieden wat de dichtbundel niet kan bieden (en andersom)? Hoe verhoudt vorm zich tot inhoud?

Merel van Slobbe studeerde filosofie en was campusdichter aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2017 won ze de Meander Dichtersprijs en in 2018 nam ze de tweede prijs van de Turing Gedichtenwedstrijd in ontvangst. Tijdens het Wintertuinfestival 2019 presenteerde ze haar chapbook Aan de rand van een lichaam.

Simon Mamahit onderzoekt de toekomst van de Nederlandse hiphopscene

Donderdag 26 maart staat Brebl in het teken van hiphop. Rapper, Onderwijskundige en Cultureel Onderzoeker Simon Mamahit (Disci) gaat tijdens zijn talkshow in gesprek met twee opkomende rappers over de thema’s en het imago van de Nederlandse hiphop-scene. Aafje de Roest heeft een PhD in hiphopstudies en geeft een reflectie op wat beide rappers zeggen over het thema. Nederlandse hiphop is volwassen geworden en niet meer weg te denken uit de huidige popcultuur. Tijdens deze sessie zoekt Simon de verbreding op: Hoe gaan makers om met de veranderingen in de scene? Op welke manier ontwikkelen rappers, teksten en het imago van hiphop zich? Wat zegt bovendien de cultuursector, de academie en 'De sector' van deze ontwikkelingen?

Simon Mamahit is rapper, presentator, onderzoeker en beleidsadviseur. In 2012 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, tourde door Nederland en Europa in verschillende bands en formaties en heeft inmiddels een aardige discografie opgebouwd. In het bezit van een masterdiploma Onderwijskunde is hij al enige tijd actief in beleid met een focus op talentontwikkeling en urban culture.

 

Headerfoto: Gaby Jongenelen Fotografie

Dit vind je misschien ook leuk