Stukafest 2018: kleine feestjes worden groot

| Nikkie Jessen

Kleine feestjes worden groot, met de achttiende editie is Stukafest dit jaar volwassen geworden! Het aantal locaties neemt met de jaren toe en tickets kunnen sinds enkele jaren ook online worden besteld. Verder is de inhoud hetzelfde gebleven: biertjes en cultuur in studentenkamers.

Date-verhalen in dispuutshuis

De eerste ronde kent een opvallende setting: Het Melkhuis van de studentenvereniging Carolus Magnus. Aldaar wordt het publiek verrast door This is Y (De verhalenverteller was helaas verhinderd). De verhalen over Generation Y en de ervaringen met daten roepen veel herkenning op bij de bezoekers. Tijdens het speeddaten wordt de bel afgewisseld met mooie liedjes. Hierdoor is het een goede en afwisselende performance, die goed past in het huis van corpsdispuut De Gong. Studentikozer wordt het vanavond niet meer.

Gebroken harten & Britney

Een paar meter verderop in de straat spelen Daniel Cane & The Rebellion. De breekbare en  akoestisch gespeelde nummers krijgen de kamer snel stil. Na een paar zware liedjes over gebroken harten, wordt het publiek getrakteerd op de mooiste versie van …Baby One More Time (inderdaad van Britney Spears) in lange tijd. De verhalen van de mannen lijken niet helemaal aan te komen bij het internationale publiek, maar gelukkig spreekt de muziek voor zich. Zij die nog niet om waren, zijn het na deze interactieve zangsessie zeker wel.

Mierzoete gedichtjes en Rotterdamse directheid

Om De versjes van Lars kun je de afgelopen jaren eigenlijk niet meer heen. Zijn simpele en mierzoete gedichtjes kom je overal tegen. Het motto van Lars van der Werf is ‘Heb Lief’ en zijn positivisme komt in ieder gedichtje terug. Zijn optreden in de netste woonkamer van de avond is iets minder zoet door zijn Rotterdamse directheid. Er zijn al een paar biertjes doorheen en de meligheid begint door te slaan. Na zijn minder geslaagde voordrachten doet hij waar hij goed in is: in no-time korte rijmende tekstjes op maat schrijven. Hier zijn veel van de bezoekers voor gekomen en het is een mooie afsluiting van de avond.

Het mooiste compliment voor de organisatie? De bezoeker die bij het weggaan uitroept: ‘Drie rondes zijn veel te snel voorbij, van mij had het al om zes uur mogen beginnen.’ Gelukkig was er voor de echte diehards nog een afterparty in de Lindenberg.

Foto's: Ted van Aanholt

Dit vind je misschien ook leuk