September: 5 tips van Bindkracht10 voor jongeren

Iedere maand geeft een jongerenwerker van Bindkracht10 gave tips om te doen in Nijmegen. De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren in alle wijken van Nijmegen. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën.

Benieuwd naar de tips van september? Lees hieronder de tips met leuke activiteiten en/of plekken waar je naartoe kunt voor vragen. Laat je verrassen!

1. Jongerencentra zijn weer open!

Vanaf september gaan de jongerencentra in alle wijken weer open. Ben je tussen de 10 en 23 jaar oud? Dan is er een jongereninloop speciaal voor jouw leeftijd, want de jongerencentra zijn er speciaal voor jou! Je kunt er chillen, spellen spelen, muziek luisteren en/of maken, playstationen, tafeltennissen en ga zo maar door. Ook is er altijd een jongerenwerker te vinden die het super gezellig vindt om (nieuwe) jongeren te ontmoeten en te spreken.

Ben jij nog nooit in een jongerencentrum geweest? Ga eens een kijkje nemen! Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde jongerencentrum en de openingstijden.

 

2. NEC United

NEC United gaat weer beginnen en aanmelden kan nog! Het project NEC United zet zich in voor kinderen die een steuntje (op wat voor manier dan ook) in de rug kunnen gebruiken, denk aan: weerbaarheid, emotieregulatie, sociale vaardigheden vergroten etc. Tijdens de trainingen wordt sport als middel gebruikt om gericht te werken aan de persoonlijke doelen van de kinderen. De deelnemende kinderen dienen in groep 7 of 8 te zitten van de basisschool. NEC United vindt plaats in drie wijken, waaronder in Lindenholt, Nijmegen-Noord en Nieuw-West.

Ken jij een jongere bij wie NEC United goed past? Of wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met:

  • Lindenholt: Mike 06-14270352
  • Nijmegen-Noord: Marianne 06-83639381
  • Nieuw-West: Mustapha 06-57543804

3. Wekelijks basketballen

Ben jij een basketballer, sportfanaat of basketbalfan? Dan kun jij je hart ophalen bij het wekelijkse basketballen van Mohamed Ired. Elke week op vrijdagavond van 18.00 tot 19.30 uur kun je in de Sportzaal Tolhuis terecht om een potje te basketballen. Geregeld worden er basketbaltoernooien georganiseerd onder leiding van Mohammed. Heb je interesse? Blijf dan op de hoogte en volg Mohamed op Instagram @mohamed_bindkracht10.

Wil je op vrijdagavond mee basketballen en ben je 14 jaar of ouder? Neem dan contact op met Mohamed (06-44957344) of loop gewoon een keer binnen.

 

4. Scholencompetitie zaalvoetbal

Vanaf september kunnen de middelbare scholen in Nijmegen zich inschrijven voor de VO-scholencompetitie! Dit is DE zaalvoetbal competitie voor alle VO-scholen uit Nijmegen en loopt het hele jaar door. We hebben in totaal ruimte voor 24 teams. Zit jij in Nijmegen op school en lijkt dit je wat? Bekijk dan de website www.bindkrachtcup.nl of neem contact op met Mike Adema (06-14270352) en hij legt je uit hoe je kunt deelnemen met jouw school.

5. Get Together Mantelzorg Nijmegen

Op zaterdag 1 oktober organiseert Bindkracht10 een Get Together bij Waalhalla. Dit keer voor jonge mantelzorgers tussen de 7 en 15 jaar die in Nijmegen wonen, werken of naar school gaan. Een enthousiaste instructeur geeft een workshop graffiti spuiten! Aanmelden is verplicht en dit kan t/m woensdag 21 september. Let op, vol is vol. 

Wil je meer informatie of aanmelden? Bekijk hier de flyer, bel naar 06-10351333 of mail info@mantelzorg-nijmegen.nl.

Wil je weten wanneer iemand een jonge mantelzorger is? Klik dan hier.

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren, maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...