Op bezoek bij Het Huis van Sinterklaas, zo ziet dat eruit

Afgelopen zaterdag en zondag kon je Sinterklaas en zijn pieten bezoeken in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Er zijn al veel kinderen langs geweest. Kom jij ook aankomend weekend hoi zeggen tegen de Sint? Op zaterdag 26 en zondag 27 november zijn ze er weer! 

Kom jij ook naar Het Huis van Sinterklaas?

Je kunt gewoon langskomen op zaterdag 26 en zondag 27 november bij Sint en zijn Pieten, je hoeft niet te reserveren. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Vul je je verlanglijst in?

Tijdens de intocht zijn er pietenboekjes verspreid. Heb je deze niet ontvangen? In de kinderwinkels kun je ze halen. In het boekje staan liedjes, een groot raadsel, een looproute en een vakje voor de handtekening van de Sint. In het midden van het boekje staat een verlanglijstje. Dit is een heel bijzonder lijstje waarop slechts één cadeau mag worden geschreven. Nadat deze verlanglijst is ingevuld en ingekleurd kan deze in de brievenbus bij Sinterklaas worden achtergelaten. De winnaar neemt dit cadeau persoonlijk in ontvangst rond pakjesavond door niemand minder dan Sinterklaas!

Op de verlanglijst moeten dus wel de NAW gegevens van de papa en mama worden achtergelaten. Er komt dus een nader te bepalen raadsel waarvoor letters benodigd zijn. Deze letters zijn terug te vinden in de binnenstad bij onderstaande ‘thema’ pieten. Iedere themapiet heeft een eigen letter. Voordat de letter wordt vrijgespeeld moet er samen met de vader, moeder, broertje of zusje een opdracht doen of een vraag beantwoorden. Bij het voltooien van de opdracht ontvangen deelnemers een stempel met de betreffende letter in het boekje. Aandachtspunt is dat de kinderen weten op welke plek de letters horen.

 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...