Mei: 5 tips van Bindkracht10 voor jongeren

Iedere maand geeft een jongerenwerker van Bindkracht10 gave tips om te doen in Nijmegen. De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren in alle wijken van Nijmegen. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën.

Benieuwd naar de tips van mei? Lieke Peeters geeft deze maand haar tips met leuke activiteiten en/of plekken waar je naartoe kunt voor vragen. Laat je verrassen!

1. On the Block

In samenwerking met cultuurhuis de Lindenberg vindt in verschillende wijken het project On the Block plaats. Rapper Djahboy stimuleert jongeren om hun rap-skills verder te ontwikkelen. On The Block draait in diverse wijken, waaronder in Nijmegen Noord. Lijkt het je leuk om te leren rappen? Of wil je jouw skills verder ontwikkelen met de tips en tricks van Djahboy? Loop dan eens binnen! Deelname is gratis, opgeven niet nodig.

Wanneer: iedere woensdagavond van 17.30 tot 19.30 uur 
Waar: wijkcentrum De Ster in Lent

Wil je meer informatie? Stuur een berichtje of bel David Suitela 06-83930860.

2. JongerenStip

Heb je een vraag over schulden, gezondheid, inkomen, opleiding, werk of sociale contacten? Loop je ergens tegenaan? Of wil je iets betekenen voor andere jongeren? Ga dan langs bij de JongerenStip. Hier zitten vrijwilligers en professionals klaar om mee te denken!

Waar: In de van Berchenstraat 3b
Wanneer: elke maandag van 14.00-17.00 uur en woensdag van 18.30-21.00 uur

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lotte Zekhuis 06-19136205

3. Kijken bij het basketbaltoernooi

Vrijdag 6 mei vindt een basketbaltoernooi plaats voor alle jongeren uit Nijmegen. Inschrijven is niet meer mogelijk, maar kom vooral kijken en aanmoedigen! Het beloofd een superleuke dag te worden.

Wanneer: vrijdag 6 mei van 11.00 tot 17.00 uur
Waar: in sporthal De Horstacker

Neem voor meer informatie contact op met Mohamed Ired 06-44957344.

4. Ga naar het JongerenLab

In het centrum van Nijmegen zit het JongerenLab. Dit is een plek waar alle jongeren uit Nijmegen en omgeving welkom zijn met hun ideeën en talenten. Wil je zingen, rappen, kleding maken of een debat organiseren? Alles kan in het JongerenLab! Loop binnen, ontmoet mensen en breng je ideeën tot leven.

Het JongerenLab is op zoek naar vrijwilligers

Lijkt het je leuk om gastheer/gastvrouw te zijn op deze bruisende plek? Of heb je groene vingers en wil je helpen het pand op te fleuren? Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met Lisanne van Kuppevelt 06-24176558.

5. Help de meidendag organiseren

Binnenkort organiseert Bindkracht10 een grote meidendag! Het wordt een dag vol workshops, sport en activiteiten voor alle meiden van 12 tot 16 jaar uit Nijmegen. Lijkt het je leuk om mee te denken hoe de meidendag eruit ziet? Heb je toffe ideeën? Of heb je een talent dat je wil delen met anderen? Bel of stuur een berichtje naar Dushanthi Piek 06-82563943.

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren, maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...