Juli: 6 tips van Bindkracht10 voor jongeren

Iedere maand geeft een jongerenwerker van Bindkracht10 gave tips om te doen in Nijmegen. De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren in alle wijken van Nijmegen. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën.

Benieuwd naar de tips van juli? Lees hieronder de tips met leuke activiteiten en/of plekken waar je naartoe kunt voor vragen. Laat je verrassen!

1. Zomertour 2022

Deze zomervakantie wordt er vanuit Bindkracht10 weer een fantastische Zomertour georganiseerd. Er zal een kinderprogramma, maar ook een jongerenprogramma zijn. Denk hierbij aan workshops, sport en verschillende activiteiten zoals Archery Attack, volleybal, bubbel voetbal, waterspellen en rap-workshops. Elke wijk heeft een ander programma. Wil jij weten wat er in jouw wijk gebeurt? Houd dan de website in de gaten.

Wanneer: 16 juli t/m 28 augustus
Waar: in alle wijken
Meer informatie: www.bindkracht10.nl/projecten/zomertour/

2. Stedelijk basketbaltoernooi

Op zondag 7 augustus wordt er door Bindkracht10 een stedelijk basketbaltoernooi georganiseerd voor jongeren vanaf 15 jaar. Jij kunt dan met je eigen team, klasgenoten en/of vrienden meedoen. Voor nu zijn wij nog op zoek naar jongeren die dit mee willen organiseren. Ben jij basketbalfan, sportfanaat of juist een organisatietalent? Dan zoeken wij jou! Neem contact op met Mohammed Ired.

Wanneer: 7 augustus
Meer info: bel Mohamed Ired 06-44957344

3. Waalzinning aan de waal: Hip Hop Festival 

Ben jij ook bezig met het maken van muziek, beats en rap? Dan is Hip Hop Festival interessant voor jou! Het Waalzinnig Festival organiseert in samenwerking met de Lindenberg een HIPHOP Festival. In het afgelopen jaar heeft de Lindenberg (in samenwerking met Bindkracht10 en Beatwise) met verschillende jonge talenten uit Nijmegen gewerkt aan het maken van hiphop acts, rap en beats. Deze aanstormende talenten treden op zondag 10 juli op bij Strandbar Stek. Het belooft een dik feestje te worden. Kom jij kijken? De entree is gratis.

Waar: Strandbar Stek
Wanneer: 10 juli
Tijd: 12.00 - 18.00 uur

4. Watersporten

Wij jongerenwerkers zijn groot fan van tropische temperaturen, met name omdat het watersportseizoen daarmee geopend is. In deze tijd van het jaar; zijn veel van ons te vinden bij het buitenzwembad de Goffert, bij de Berendonck om te waterskiën, de Lentse Plas om te suppen of bij de Nevengeul om te zwemmen.

Tip: ga het zelf ontdekken met je vrienden, familie en/of ouders of neem contact op met de jongerenwerker uit jouw wijk. Grote kans dat jouw jongerenwerker deze zomer een vette buitenactiviteit gepland heeft staan!

Meer info: www.bindkracht10.nl en zoek de gegevens van jouw jongerenwerker

5. Vierdaagsefeesten 2022

Deze laatste tip mag zeker niet ontbreken. Want eindelijk is het zo ver. Van zaterdag 16 juli tot vrijdag 22 juli zijn de Vierdaagsefeesten er weer in Nijmegen met artiesten als Ronnie Flex, Bizzey en Flemming. Net als alle voorgaande jaren is er een uitgebreid programma op de website te vinden van alle artiesten.

Tip: de website heeft een speciale jongeren zoekfunctie. Klik hier en je ziet allemaal opties voor jou. Veel plezier met de Vierdaagsefeesten!

6. Kleur In De Stad

Schud je heupen los met de dansworkshop door MaxStudios en The Mansion, laat je creativiteit los op het doek tijdens de graffitiworkshop van Waalhalla, of leun lekker achterover met een zelfgemaakte mocktail onder muzikale begeleiding van DJ Vinny en MC Dion. Op de maandagmiddag tijdens de Vierdaagsefeesten zorgt ROC Nijmegen voor Kleur In De Stad! Jongeren van ROC Nijmegen verzorgen een gratis programma voor kinderen tussen de 12 en 17 jaar.

Waar: Kronenburgerpark
Wanner: 18 juli
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren, maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...